Zlodějka knih

77%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Další velmi silný příběh odehrávající se během válečných hrůz. Mám tyto filmy velmi rád,hlavně když se nesnaží z diváka vědomě ždímat emoce. O to se Zlodějka knih sice párkrát pokusila,ale nebylo to tak zlé,abych jí to nedokázal v celém kontextu odpustit.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Filmy odehrávající se za druhé světové války mám všeobecně rád a ta atmosféra, pokud se jí podaří spávně podchytit je prostě jedinečná.. děsivá, i plná lidskosti.. přesně tak je tomu i u tohoto snímku. I když je to příběh jedné malé holky, a film tak chvílemi působí jako by byl pro děti.. na síle to příběhu to neubírá. Konec zvládl režizér na jedničku. 80%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Takové víc na city "Musíme si pomáhat". Ale ne tak povedené, navíc s dost táhnoucím se závěrem. Tak nějak se mi zdá, že tyhle srdceryvné příběhy jsou v poslední době na jedno kopyto.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Na papíře musí film působit jako neúměrně protahovaný a značně sentimentální slepenec všech klišé, které si lze z příběhů o svinských nacistech a síle přátelských hodnot v dobách války vybavit. Přiznám se ale, že finální podoba, její účelné narativní strategie, herecké výkony, přístup k divákovi i to, jak film sám sebe prezentuje, mi tak nevtíravě a zároveň nátlakově imponovala, že musím nižší objektivní hodnocení subjektivně navýšit. Na poeticky ironickém komentáři nevšedního vypravěče, na lehkých tónech Williamsova soundtracku a na ryzích humánních poselstvích skrze optiku nezkažených lidských duší jsem se pohodlně svezl k silnému filmovému zážitku, který je možná vzhledem k závažnosti námětu až moc příjemný, ale co sdělit chce, to sdělí účelně a beze zbytku..
karliki
karliki
10 006 bodů
8.5
Ve středu jsem byla na předpremiéře filmu Zlodějka knih ve Zlíně,řekla bych,že film byl fantastický,hlavně díky hercům,herecké výkony podával nejen můj oblíbený Geoffrey Rush, ale i představitelům Liesel a Rudyho jsem věřila každé slovo.Jediné co mě trošku kazilo dojem byl překlad,kombinace němčiny a angličtiny jsem nějak nepochopila.....Určitě silný příběh druhé světové války se zajímavým koncem....taky zajímavé vyprávění paní SMRTI,kde se člověk zamyslí nad každou větou.Doporučuji zhlédnout film,kdo ještě váhá.Knihu od Marcuse Zusaka jsem nečetla,ale dle recenzí je 100x lepší než film,tak já běžím si ji koupit:-)
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
0
kýčovitá sračka
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Tento příběh na pozadí druhé světové války mě opravdu dojal. Křehkost, detaily kamery Floriana Ballhause, velmi krásná hudba Johna Williamse, to jsou hlavní atributy tohoto snímku. A samozřejmě i herecké výkony, zejména Emily Watson (Rosa Hubermannová) a Sophie Nélisse (Liesel Memingerová). Je to velmi emotivní příběh, rozhodně ale ne přeslazený. Pokud bych se dostala ke knižní podobě, docela ráda bych si "Zlodějku knih" přečetla.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Nečetl jsem knihu a film mě jen přesvědčil o tom, že bych měl. Už z děje jsem vycejtil jaký musí bejt ta knížka žrádlo a celkem záhul na city, škoda, že ve filmu se to tak úplně nepovedlo. Jako celek to působí dokonale, když se vám to uleží v hlavě neni čorce co vytknout, přesto ač nejsem fanda tlačení na city, myslim, že The book thief si vyloženě malinko víc přitlačit zasloužila. Možná jen kompletní představení postav nebylo dostatečný a já se nedokázal do toho závěru plně vcítit, těžko říct. Takovej trošku faunův labirint na mě z toho dejchal, nemůžu si pomoct :-). 73%
kubas369
4 086 bodů
10
Malý zázrak
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Film s příjemným příběhem, v nepříjemné době. Ačkoliv podtext tohoto filmu nebyl nějak šťastný, já jsem z něho cítil převážně pozitivní záření. Také asi díky dobrým hercům, opravdu se mi zamlouvala mladá hrdinka. Ne, že bych měl tu "nemoc" začínajíc na "Pedo" a končíc na "fil", ale výkon od ní byl ohromující. Film neoplýval nijak humorem, ani akcí. Dokázal to však nahradit silným příběhem, který při hodně přimhouřeným očku skončil dobře. 79%.