Equalizer

74%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Denzel se toho prostě nebojí, když náhodou nemá zbraň,tak použije vrtačku - NO PROBLEM. Příběh je typický 90sátkový kde bývalý agent předstírá svou smrt,aby mohl začít žít normální život. To samozřejmě není tak lehké jak by se na první pohled mohlo zdát. Denzel je správný bijec a akce má koule. Pořádná poctivá chlapská podívaná,která tu delší čas chyběla. Schválně kdo si všiml,že si ve filmu střihl mini roli i Dan Bilzerian?
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Za mě je to takový John Wick B. Denzel Washington sice velmi dobrý, ale obyčejný mstitelský scénář bez špetky nápadu ani on nezachrání. Není to vůbec špatná "bezmozková řežba", na druhou stranu nepřinesla nic nového. Kladně hodnotím dobře zvolenou drsňáckou hudbu, která filmu hodně pomohla.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Na tohle by měli povinně kouknout tvůrci Bad Asse, aby viděli jak se mají točit podobná témata. Denzel zase hraje to svoje, ale snad nikomu jinému, krom Neesona, tyhle role tak nesedí. Fuqua prostě umí. 7.5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
No.....ne. Ocením čas od času akční výplach s vyššími formálními ambicemi, ale zároveň od takového filmu vyžaduji, aby mě jeho obsah silně neiritoval. A to se zde bohužel nepovedlo. Equalizer vypadá dobře, je zahraný výborně a ozvučen božsky, avšak stejně mě po většinu času nebavil a iritoval. Je to přehnané? Samozřejmě, ale to nevadí.. Je to příběhově hloupé a neucelené? Ano, bohužel hodně... A přitom to vážně vypadá tak moc, tak ukrutně dobře :/
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Film zamrzí snad každého, co od tohohle filmu čekal nějakou akční řežbu. Za to ale může spíše špatný marketing, ale to hlavní je, že akční scény jsou celkem dobré, ale spočítáte je na prstech jedné ruky. Příběh je jen spíš takový menší bonus a ani finále nezachrání to, že je film absolutně nudný.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Něco mezi Muž v ohni a Mé druhé já, přičemž - jak už to tak u kopií bývá - je Equalizer horší. Zpomalovačky jsou k smíchu, příběh buď netuší, o čem chce vyprávět, nebo se snaží za každou cenu překvapit (každopádně působí nesourodě), záporák to s blazeovaností přehání a nebýt v hlavní roli Denzel, člověk by mu tu touhu po zlepšení světa nevěřil. Nemluvě o tom, že je hrdina až příliš nadčlověk, než aby se o něj byť na okamžik mohl divák skutečně bát (kam se chce dostat a ke komu, tam se prostě dostane, logika/nelogika). Nenudí to, je třeba ocenit nekompromisní styl a ve finálním fightu mezi regály geniální song Zacka Hemsyho, ve výsledku je to ale pořád JEN odvar z toho, co už jsme viděli jinde a lépe.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Po dlouhé době pořádnej a hlavně kvalitně natočenej thriller. Takto drsně klidnýho (nebo klidně drsnýho) Denzela jsem ještě neviděl a zahrál to parádně, film je natočenej přímo pro něj a role ušitá na míru. Námět je sice jednoduchej, ale za to perfektně zpracovanej. Akční i napínavé scény (a že jich tam je) nemají chybu, postavy hlavního hrdiny i padoucha nemají chybu a ten kdo měl na starosti casting nemohl vybrat lépe. Těch 130 minut jsem si krásně užíval a ten konec už je jen třešnička na dortu. Hudební doprovod taky za jedna. 89%
avenis
avenis
8 056 bodů
7
Takový Batman bez křídel, dokonalý mstitel a nesmiřitelný soudce lidského odpadu, řekla bych. Je až k podivu, jak je uklidňující, když padouch dostane, co mu patří. Bohužel, jen na filmovém plátně. Prostředí hobby marketu je mi blízké (5 let v BauMaxu...), přesto by mě nenapadlo, jak se dá zboží z regálů snadno změnit v účinnou zbrań.
(27.5.2022)
PS: Byt v řadovce, dokonalá poirotovská obscese na uspořádání věcí, ruská mafie.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
4.5
Zase jsem udělal tu starou chybu. Čekal jsem toho moc. A jak se ukázalo po skouknutí. Očekával jsem opravdu velmi mnoho. Tenhle film je totiž ve všech ohledech strašně průměrný a ještě něco chybí. Jednak zápletka, v postatě stejná jako u (vynikajícího)Johna Wicka. 1. zabiják, který pověsil řemeslo na hřebík. 2. z nějakého důvodu se vrátí k ponku, a všem provede kolonoskopii botou. ALE, abych parafrázoval Sheldona: Reeves stáhnul Washingtonovi kalhoty před celou školou. Zatímco Wick všechny střílí a mlátí věrohodně a navíc přehledně. Danzel když někoho masí tak kamera čumí co kde lítá, takže obzvlášť ve tmě člověk pomalu neví kdo zrovna vraždí koho. Krom toho jsem získal přesvědčení, že si Danzel i zadek utírá zpomaleně. Perlička - vrtačka. Nic bych neremcal kdyby hrál nějakého magora co svazuje a mučí lidi, ale jako asasínský způsob zabití ala Sam Fisher to fakt není nejvhodnější. Pokud by to ovšem nebyla světelná vrtačka, mistra Kutila Tima. A ten konec vypadá jako kdyby si chtěli otevřít cestičku k seriálu typu: Status nežádoucí, A-team nebo (skvělí)Lovci zločinců. Prostě hrdina, psanec, který pomáhá slabým a nikdo moc nechápe z čeho vlastně žije když pomáhá zdarma.
Pas
Pas
6 225 bodů
4
A zase ti Rusáci.... Šablonovitý akční film s průměrným Washingtonem, který vede soukromou válku s ruskou mafií. Pár zajímavých záběrů a scén je bezmocně pohřbeno v řečišti žánrových klišé a zpomalených záběrů. Ne, raději knihu. Nebo Bourna, či Cestu samuraje. 40%