Star Trek: Do neznáma

75%

Komentáře a recenze 72

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Další dobrý Star Trek. Nemůžu se ale zbavit toho, že to tu je potřetí a opět znovu. Bezvýchodná situace posádky vesmírné lodi Enterprise, hrdinský čin kapitána za pomoci Spoka a Happy End. Hlavní padouch je navíc dosti průměrný, dobře působí jeho "včelí" letka - to se povedlo. Celkově dobré, ale chtělo by to mírný restart.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
No proč ne. Když generický blockbuster připomínající spíš epizodu seriálu než svébytný film a spoléhající na hlášky a atrakce, tak asi nějak takhle. Bylo by hezké, kdyby byla akce přehlednější a charaktery (žánrově) propracovanější, ale nebudu hnidopich. Po upachtěné Abramsově dvojce, která je v mé mysli den ode dne horší, je tohle svěží dobrodružství rozhodně lepší varianta toho, jak bezmyšlenkovitě plácat páté přes deváté. A co do děje jsem rád, že se prequely konečně oprostily od přetaženého Spock/Kirk vztahu, který mě už dost nudil. Prostě nulová snaha o "víc", zato ale dost dobré "málo". 7/10
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nejslabší díl "nové" série, který vyfasoval mizerného záporáka s ohranou motivací a nepřehlednou cgi akci (což začíná být u blockbustrerů posledních let pravidlem). Na druhou stranu např. útok na Enterprise je dost dobrý, boužel pro film je hned na začátku a pak už nic lepšího nepřijde. I přes to trochu hořké loučení mi ale tahle posádka bude chybět.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Star Trek Do neznáma je srovnatelný s prvními dvěma nadprůměrnými epizodami, přičemž pro mě byla lepší dvojka než jednička a třetí díl má kvalitativně blíž k dvojce. Film má dobře vybalancovaný scénář, kde se míchá akce, napětí a humor ve velmi vyváženém poměru, na plátně se objevují vzrušující nové světy, hned 53 mimozemských ras a po herecké stránce je tahle podívaná daleko před podobnými comicsovými sériemi. Musím říct, že jako opravdový letní film je tahle vlastně staromilská podívaná opravdu dobrá volba a příznivcům sci-fi jí rád doporučím ke zhlédnutí.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Možná se právě nyní začíná projevovat, že nejsem znalec a už vůbec ne fanoušek televizních Star Treků, protože Beyond je prvním filmem z poslední trojice blockbusterů, který mě lehce zklamal. A to jsem si přitom první dvě třetiny mnul ruce a radoval se, kterak "Zběsilý" Justin Lin zvládá prokládat monumentální trikové sekvence epizodním humorem a komorní interakcí všech veskrze sympatických hrdinů, kterým jejich rozdělení v průběhu děje jedině prospělo. Bohužel přišlo posledních čtyřicet minut, během nichž se toho událo v podstatě minimum, akce přestala být zábavná a motivace hlavního zloducha se ukázala býti tak nudnou a nepochopitelnou, že ho nakonec ani nešlo brát příliš vážně. A vše zakončeno jakousi vánoční párty jako v nějaké vesmírné Lásce nebeské.... V souboji dvou STAR letos o dobré dvě délky triumfoval Rogue One, tahle sice osvěžující, ale značně naivnější a neatmosférická fantasy musí svěsit podřízeně uši. 70% P.S. Pět procent navrch jen za přiléhavý oblek a dlouhé nohy Zoe Saldany, ta ženská mě nepřestává bavit na modro, na zeleno ani do hněda, ostatní by si měly brát příklad.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Upřímně moc nemusím starší Star Trek. Avšak když se v roce 2009 dostal k restartu J.J. Abrhams Star Trek najednou dostal novou krev a proto je jednička Star Treku můj oblíbený film. Trend pokračoval i u pokračování: Star Trek: Do neznáma. Avšak poté co si Abrhams skočil ke Star Wars aby natočil Epizodu 7 se nového dílu ujmul režíjně Justin Lin (Rychle a zběsile 3-6). No a vzhledem k tomu, že tento rok je to 50 výročí Star Treku mnělo by to dopadnout dobře. A dobře to dopadlo. Ten kdo si oblíbil první dva díly (Fanoušci Star Treku tyto dva díly nemusí) měl by se mu líbit i tento. První půlka až velmi nostalgicky připomíná něco co by vypadlo z původní seriálu z roku 1966 (A to ten seriál nemám rád) a druhá půlka se opět vrací do stereotypu prvních dvou dílů. Posádka Enterprise má pořád skvělou chemii a dokonce i hlavní záporák je stejně jako v předchozích dvou Star Trecích skvěle vykreslen. No a když film skončí a vy vidíte nápis: Věnováno Leonardu Nimoyovi a Antonu Yelchinovi jedno oko nezůstane suché.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Jiná zápletka, stejný humor a ucházející vizuál. Jsem jen trochu sklamán. Očekával jsem trošičku více od filmu.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Film je v podstatě super, hlavně na mě dobře působily představitelky ženských rolí, na rozdíl od představitelů mužských rolí, tam mi sedí maximálně Zachary Quinto. Každopádně mi to připadá jako jeden z mnoha dílů uprostřed Xtý série seriálu, který má jen vymazlenější efekty než je pro seriál typické. 75%
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 398 bodů
8
Hodně vydřené 4*, hlavně za ty některé úžasné vtípky v dialozích. Neděkuji CinemaCity za to, že 15 minut před koncem vypadl obraz...
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Kdo ví jak to bude a zda se dočkáme dalšího pokračování. I kdyby ne, tohle bylo slastiplné zakončení této krasojízdy posádky Star Treku, Idris Elba, pro mě nebyl tak velký záporák jako v druhém díle ''Dr. Strange'' každopádně nebyl nejhorší. Efekty, příběh, celé to CGI prostě bylo famózní. Nikdy jsem nebyl tak velký fanoušek Star Trek série ovšem tato trilogie mě do tohoto skvělého světa naprosto vtáhla.