Padesát odstínů šedi

51%

Komentáře a recenze 113

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Čekal jsem,že mi film způsobí 50 odstínů šedého zákalu,ale k mému údivu se nic nestalo. Nechápu zdejší hodnocení. Vlastně mi to připadne jako hon na čarodějnici. Lidi po tomto filmu jdou aniž by ho viděli,nebo jen z principu dávají odpad,protože je to prostě in. Knížku jsem nečetl,tak nemohu porovnávat,ale film se mi docela líbil,i když byl obsahově docela prázdný. Herci byli sympatičtí a své role zvládli více než dobře. Jako celek nemohu film hodnotit hůře než 55% . Pro mě to byl romantický film okořeněný pikantními záběry,které ukázaly jen to co by jsme od filmu pro náctileté čekaly. Těch 120 minut mi uteklo jako voda a se sebezapřením musím konstatovat,že už se těším na druhý díl.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
2
Padesát, ne, sto odstínů nudné šedi: hladce nudný Christian bez špetky charismatu, nudná Anastasia, u níž by nevinnost hledal jenom zarytý naivka či optimista. Nudný předvídatelný děj, nudné postavy (nejenže nic moc vypadají, ale i to herectví je jeden z odstínů šedi), nezajímavé a nevzrušivé erotické scény ... Ten název dokonale sedí, ale asi jinak, než si autoři přáli.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Špatné ztvárnění nadějné předlohy. Film se dlouho rozjíždí, nic se neděje a vůbec na mě nepustil erotickou či dokonce vzrušující atmosféru. Dlouho jsem váhal, že film vypnu, ale nakonec jsem to nějak překousal až do úplného zklamání. Film mi nepřinesl absolutně nic.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Velmi netradiční snímek, jaký tu vskutku dlouho nebyl. Romantika, touha, sexualita. Atmosféra podpořená velmi povedeným soundtrackem vytvářející romantické touhy po lásce, štěstí a sexuálního opojení. Co tu oproti romantickým komediím logicky není, je humor, komediantství, švih a živost. Tady se jedná pouze o opojení dvou lidí pohybující se na hranici lásky, přitažlivosti, pomalého rozjímání a štěstí. Myšlenkové pochody a chování je tak pro mnohé naprosto tak nepochopitelné, že je snímek tímto složitější než se zdá. Mnohé se tu bez vysvětlení jen naznačuje, mnohé je vytvořeno bez aspektu a sounáležitosti. A tak je snímek určen jen pro velmi malý okruh diváků a není to ani na škodu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Podivná fantasy představa, že by se někdo zakoukal do tak nezajímavý a nudný holky... Stejně jako že by se někdo zakoukal do tak nezajímavýho a nudnýho filmu. Nějak mě to neštvalo ve stylu Stmívání, provokuje to opravdu jen tou prázdnotou, nudou a bezobsažností.
olga-pu
20 075 bodů
5.5
No...podruhé už ne
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Taková slabší romantika s chytlavým soundtrackem. Erotické scény se drží hodně při zdi a milovníci bondage a podobných laskomin budou zívat nudou.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Tohle je malér. Musím říct, že i romantické filmy se dají natočit dobře, ale tohle je naprosto jalové a celé je to reklama na Audi a nějaké mobilní značky. Dokonce se tam baví i o product placementu. Jako producenta mě však tato hra na jednu stranu dokáže i pobavit, ale jinak než tvůrci původně zamýšleli. Prachy jim přeju a divákům, co tohle hltají se sluší jen říct, že jim to patří.
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Film bez děje, bez emocí, beze snahy vyvolat k postavám sympatie a uvrhnout je do jejich kontroverzního intimního vztahu daleko hlouběji, než jen sepsat povrchní sexuální smlouvu a nechat je párkrát zalaškovat v chladném luxusním sídle bez náznaku jakékoli erotické atmosféry. Tohle měl dostat onehdy do rukou Stanley Kubrick, jehož Eyes Wide Shut strčí jen kreativní prací s mizanscénou a precizním vedením "nadržených" herců tuhle bezpředmětnou ptákovinu hravě do kapsy. Zbytečný film bez jediné zapamatování hodné scény či tvůrčí obrazové myšlenky, která by rutinní dění na plátně alespoň nějak ozvláštnila a zvýraznila.. Dvě hvězdy výhradně za Dakotu, které lze její herectví uvěřit, a za dvě pěkně odvedené erotické scény, které když už nic, tak minimálně výstižně charakterizovali celou formální úroveň filmu - něco mezi snaživým uměleckým pohledem na NIC a povrchní prezentací NĚČEHO, co je pouze okrajově nakousnuto a uchytí se maximálně jako užitečná pomůcka pro studenty středních filmových škol...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Proč se mi to tak líbilo? Geniální psychopat Jamie Dorman a psychologie jeho postavy. Samotná podstava je sice směšná ale pozitivně.