The Human Centipede III (Final Sequence)

31%
The Human Centipede III (Final Sequence)

Tretí a posledný diel trilógie Human Centipede (Ľudská stonožka), ktorý tak ako predchádzajúce časti režíroval Tom Six, sa odohráva v strede americkej púšte, vo väzení s maximálnym zabezpečením, ktoré je plné väzňov. Z koľkých obetí sa bude skladať stonožka tentoraz? (metal.storm)



Režie:
Scénář:

Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
9
Nekompromisně nekorektní groteska, v jejímž středobodě stojí Dieter Laser, který z toho dělá svou vlastní grindhouse-ovskou one man show. Ředitel věznice, William Boss, je jednou z nejvýraznějších záporných rolí, kterou jsem kdy ve filmu viděl a jeho výkon je tak excentrický, že působí až divadelně. Texaské věznice čelí vysokým lékařským výdajům a vzpourám, ale egomaniakálního protagonistu však nejvíc drásá skutečnost, že si nedokáže u svých vězňů vydobýt respekt, který si dle své narcistické povahy zaslouží (Narcismus v běžné řeči charakterizuje člověka s přehnaným obdivem k sobě samému, s arogantním vystupováním a nedostatkem pochopení pro druhé, které chápe jen jako nástroje pro vlastní cíle). Neustále tedy experimentuje s myšlenkami ideálního trestu, které spolu s neúprosným sluncem eskalují do čím dál většího šílenství. Pod hrozbou guvernéra o změně vedení přijde jeho věrný účetní Dwight s brilantním nápadem. Revoluční myšlenka, která by mohla změnit americký vězeňský systém a ušetřit miliardy dolarů. Myšlenka založená na nechvalně proslulých filmech Human Centipede, která doslova i obrazně dostane vězně na kolena, čímž vytvoří nejvyšší trest a odstrašující prostředek pro každého, kdo zvažuje dráhu zločinu. Baví mne, že tvůrce třetí Lidské Stonožky měl dost sebereflexe. Bill Boss v jedné scéně zvedá DVDčka prvních dvou dílů ze a ptá se Dwighta: "Co tahle sračka dělá na mym stole?!" Ta nadsázka a karikaturičnost směřuje k hrubému až obscénnímu dramatickému výrazu, jenž film řadí do subžánru fraška: přehnaná a výsměšná veselohra. Nutno taky uznat, že Tom Six není dobrý filmař a technické zpracování tedy nenadchne. Na druhou stranu ani neurazí a síla snímku přeci spočívá v nevídanym obsahu. Ano, byl jsem šokován i dokonale baven. Tento snímek se mi vpálil do mysli, ač vlastně o ničem není Jakožto satira na americký vězeňský systém to dostatečně nerezonuje. Přesah tam nevidím a samoúčelnost si užívám.
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Výkon hlavního představitele je tak přehnaný až se mi zhnusil a to pro svoji roli vypadá tak jak vypadat má. Jinak stonožka je až ke konci filmu a to jen chvilku a těch pár zvrácených záběrů už nepřekvapí. Půl hvězdičky za tu blondýnu na kterou se hezky koukalo. 15%
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
5.5
Stejně jako dvojka je to zas uplně jiný než předchozí díl. Mírnou brutálnosti je to zhruba mezi mírnym prvnim dílem a opravdu hodně červenym druhym dílem, ikdyž "lidská stonožka: Bill Boss copyright" verze je taky celkem vostrá..
  • Ikdyž Dieter Laser hrál v tomto díle naprosto opačnej druh záporáka než v jedničce; záhrál to naprosto skvěle..
  • Nevídaná atmosféra
  • Obsahuje naprosto zbytečný scény, až film tak dlouhej že začne místama brutalně nudit...

Dodatečné informace

Původní název:
The Human Centipede III (Final Sequence) (více)
  • Austrálie The Human Centipede III (Final Sequence)
  • Austrálie Lidská stonožka 3
Země původu:
Austrálie
Tržby:
0,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce The Human Centipede III (Final Sequence)