Venuše v kožichu

70%
Venuše v kožichu
Plakát traileru

Deštivý pařížský podvečer, vylidněné ulice a zapadlé divadlo, kde celý den probíhaly zkoušky na hlavní roli Wandy v adaptaci slavné hry z 19. století Venuše v kožichu. Režisér Thomas už chce z divadla utéct, když v sále uvidí herečku Vandu, energickou, nebojácnou a velmi odhodlanou udělat pro hlavní roli naprosto cokoliv. Pro hlavní roli, do které se až záhadným způsobem perfektně hodí… Legendární režisér Roman Polanski převedl na filmové plátno stejnojmenný hit amerických divadelních scén Davida Ivese. V promyšlené a strhující hře sexuální přitažlivosti, dominance a submise excelují Emmanuelle Seigner (Hořký měsíc) a Mathieu Amalric. (Febiofest 2014)




Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Možná větší náhled do ložnice Polanského a Seigner, než obvykle dělají, ale na druhou stranu, tihle dva se alespoň podle mě nikdy netajili tím, co dělají doma za záclonami. Takže divadelní hra, dva skvělí hráči a Polanského svižná režie. Já se teda klidně kouknu:-)
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6.5
No nevím , Polanského filmy mám rád a Bůh masakru mě před časem moc potěšil a patří mezi mé oblíbené relaxovky....na Venuši jsem zatím neujel...myslím , že Roman trochu přestřelil . Je to na film...příliš divadelní...umím si to představit v divadle, ale tady se mu asi moc nepovedl ten přenos na plátno. Každopádně film mě něčím zaujal a určitě ho ještě jednou shlédnu...

Dodatečné informace

Původní název:
La Vénus à la fourrure (více)
  • Polsko Venuše v kožichu
  • Polsko La Vénus à la fourrure
  • Polsko Venus in Fur
Země původu:
Polsko, Francie
Tržby:
0,34 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Venuše v kožichu je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění