Pryč od pece

66%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Syrový a nekompromisní Thriller,který se díky bravurnímu Baleovi v hlavní roli posunul hodně vysoko v mém osobním žebříčku. Chtělo by se říct,že takový námět už jste někde viděli. No neviděli! Příběh je hodně realistický a divákovi se nesnaží zbytečně podbízet. Buď ho přijmete takový jaký je,nebo se vám asi moc zamlouvat nebude.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Asi kvůli poslednímu, pár Oscary ověnšenému Crazy Heart, se Cooperovi podařilo sehnat takhle parádní obsazení. Boužel s ním nedokázal nic moc udělat. Z herců ždíme maximum, to je místy radost koukat, ale jinak je to fakt nuda. Sakra promarněný potenciál, protože s takovým obsazením by se měly točit thrillery z ranku Zmizení apod. 4.5/10
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Poctivý thriller ze staré školy, který první hodinu představuje hlavní postavy v jejich trýznivém světě bez vyhlídek na lepší zítřky a zbytek stopáže ukazuje, kam může bezvýchodnost prostředí a zoufalých činů obyčejného člověka dohnat. Herecký ansábl je bez výjimek fantastický (především pak neskutečně slizký Harrelson a na pár minut minimalistická Saldana) a délka každého záběru i dialogu přesně odpovídá precizně konstruovanému systému celého díla, který nehraje na efekt ani na komplexnost zápletky. Sice mě mrzí málo prostoru pro Whitakera a nedotažený závěr, ale jinak dost luxusní a syrová záležitost.
Toren
Toren
5 135 bodů
10
9/10. Herecký koncert se vším všudy. Nepříjemná, plížívá atmosféra zarytá pod kůži a několik tvůrčích rozhodnutí, ze kterých jsem tiše skandoval radostí. Naprostá pecka. Modrý číslo absolutně nechápu.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Vcelku dobrý filmový počin. Christian Bale se Zoe Saldanou jsou rozhodně pádným důvodem, proč tento film vidět. Celkově je tento film lemován samými hereckými jmény, které už něco znamenají. Avšak jen kvalitní sestava nezaručuje kvalitní zábavu. V filmu sházelo trochu více akce, stále jsem čekal na okamžik, kdy se "The Dark Knight" nasere a natrhne Woodymu zadek. To se stalo až úplně v závěru, a to mi nestačilo. Nicméně příběh byl velice zajímavý a nemůžu říct, že jsem se nudil. Jen jsem si ze začátku představoval trochu něco jiného a právě ty představy trochu spoutaly můj posudek. Ačkoliv dávám jen 3 hvězdy, nejsem zas tak zklamán. 60%.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
6
Cooperův první film Crazy Heart je mnohem lepší. Bez diskuse propracovanější s přesným rytmem a dokonalým Jeffem Bridgesem. Out of the furnace trpí absencí kvalitní dramaturgie, ten film je neúnosně natažený, chápu záměr, ale u mě se minul účinkem. Taky hlavní postava ztvárněná snažícím se Christianem Balem je až příliš průhledná, příliš levně literární, jeho filmový bratr (Casey Affleck) je na míle zajímavější. Cooper má navíc sklon ke kýči a jako by to věděl, kryje to artovým kabátkem.
Batista
Batista
445 bodů
8.5
Pěkný film, který je pomalejší, ale o to propracovanější. Woody Harrelson umí zahrát pěkný padouchy a Bale, na cestě za pomstou také zahrál pěkně.