Lásky čas

79%

Komentáře a recenze 56

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3
Kdybych měl vystihnout Lásky čas jedním slovem byl by to výraz - NUDA. Opravdu tak dlouho jsem se u žádného filmu nenudil jako v případě této podle mě nadhodnocené romantické komedie. Kdyby to šlo,tak bych zalezl do skříně a vrátil bych se do doby,když jsem se chystal film pustit a vymluvil bych si to. Čekal jsem komedii u které se pobavím a místo toho jsem dostal příběh roztahaný do několika let s tím,že veškeré rodinné problémy se řeší zalezením do skříně a cestou v čase zpět,aby bylo vše podle přestav zrzavého nesympatického slizáka. Jediná věc,která stojí za zmínku je krásná Rachel McAdams,kterou nejspíš záměrně ostříhali tím nejblbějším způsobem,aby se hodila Gleesonovi.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Ano, je to romantická komedie, když jsem na začátku viděl, že půjde o to, že otec a syn umí cestovat časem a ovlivňovat zpětně svou budoucnost, byl jsem hodně skeptický.. ale dočkal jsem se skvělého filmu. Cestování časem má svá pravidla, scénář je velmi dobrý a film působí velmi lidsky.. od prvotního zamilování, které si zažil každý až po finální rozhodování mezi tím, jestli se bude dál vídat se zemřelým otcem, nebo bude mít další dítě. Film vůbec netlačí na pilu a přehnaně ani na city diváka. Je přirozeně citlivý a lidský. Moc pěkné, v této kategorii rozhodně skvělý film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Kdo by si někdy nepřál vrátit čas a udělat něco lépe. Tim takovou možnost má. Když se dostane na práh své dospělosti, otec mu prozradí rodinné tajemství. Vlastní totiž skříň, ve které se mohou vrátit v čase. Co to znamená musí být každému jasné. A když se objeví krásná a sympatická Mary, to by v tom musel být čert, aby se to prostě nepovedlo. A tak tu máme další snímek o dobývání dívčího srdce nesmělým mladíkem s možností cestovat v čase a napravit svůj osud. Snímek je to v jádru hřejivý a dobrosrdečný a v rámci žánru skutečně romantický. Sentimentálnost je autentická a občas v jádru složitější, ale ve svém smyslu efektní. Úsměvnost nad činy Tima je zcela v souladu s přirozeností a typickým nesmělým chováním. V jistém jádru schématu příběhu si zde autoři pohrávají s fantastičností, ale dějově to nejen funguje, ale hlavně to pobaví a zanechá příjemný romantický filmový zážitek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Hrozná představa člověka, co má svůj život (a všechny v něm) pod takovou kontrolou. Nemusí se zodpovídat ze svých chyb, nemusí se přizpůsobovat nepříznivým událostem ani se zdokonalovat, pouze parazituje na druhých a všech zneužívá. Že se nakonec velkoduše tenhle konkrétní hrdina rozhodne pro vzdání se schopností, na tom mnoho nemění, protože k tomuto rozhodnutí opět dochází jen proto, že z něj bude mít výhody. Nechápu, jak někomu tenhle film může přijít pohodový a romantický, mně přijde perverzní a zvrácený. Krom toho je vyprávěný neuvěřitelně líně, bez řádu, bez smyslu, prostě jenom klade ty zvrácené romantické scény a chce dojímat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Rachel McAdams je pořád roztomilá, ale jinak...Fakt mě to nezasáhlo tak, jak by asi mělo. Curtis mě svými posledními filmy (i těmi kde má prsty ve scénáři) tak trošku míjí. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Zajímavá dramedie, která umně proplouvá napříč žánry potěší solidním scénářem, výbornými hereckými výkony a uvěřitelnými momenty, které jsou filmově pěkně propojeny s fantazií. Žádný okázalý triky, jen čisté emoce. Velmi solidní a konec konců i ten sladkobolný dlouhý závěr se dal přežít.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
Jsem si vědom toho, že na světě existuje mnoho a mnoho formálně kvalitnějších a pro vývoj celého média také důležitějších filmů, ale já na ně zvysoka kašlu - About Time je příběh o vnímání a prožívání okolního světa, který dává křídla a energii zítra zase vstát a užívat si každé (ne)obyčejné minuty. Vyprávění, které mě na dvě hodiny zcela pohltilo a ukázalo mi nové rozměry, kterých mohou nabýt pocity spojené se slovy jako láska, štěstí nebo přátelství. Umělecké dílo s nejkrásnějším a nejkrásněji převedeným poselstvím ... Gleeson je ten nejsympatičtější filmový romantik, Rachel je nejúžasnější a nejnádhernější romantikův sen a Richard Curtis je člověk, kterého nepopsatelně obdivuji a uznávám. Jeden z filmů, který mi pravou lásku dokáže nahradit.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
10
Po esenci romantické komedie v podobě nedostižitelné Lásky nebeské, která navíc jako nejlepší film vůbec dokázala obsáhnout kouzlo časů vánočních, přichází etalon žánru Richard Curtis s dalším bravurním celovečerním dojímáním a jen tentokrát už to bude opravdu o lásce.. Tim je normální spokojený týpek studující práva, jemuž ke štěstí schází jen to jedno - přítelkyně. Jenže jak zkušenosti nejsou, tak nervozita přetrvává a navazování takových vztahů je pro něj série nekonečných trapasů. Když tu přijde vysvobození.. Jeho otec mu totiž jednoho dne prozradí velké rodinné tajemství, že muži jeho rodiny se po generace dědí kouzelnou schopnost cestovat časem, respektive znovu prožívat a měnit, co oni sami zažili. Což nejen že Timovi změní jeho balící schopnosti, ale i celý jeho život a vůbec pohled na svoji existenci jako takovou.. Lásky čas je elegantní hravá romantika, která inovativně servíruje žánrové pilíře způsobem, o němž jste ani netušili, že je v sobě mají. Ovšem to nejlepší na filmu není láska mezi mužem a ženou, nýbrž mezi otcem a synem - mezi Timem (Domhnall Gleeson) a úžasným Billem Nighym, jejichž společné chvilky jsou srdcem příběhu.. Vynikající podívaná, která dodržuje nastavená pravidla a přináší svěží závan do almost good-feel romcomů. A není nakonec chvíle, kdy bych si to znovu neužil. Tohle můžu zas a znovu! 100%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
s laskou nebeskou si richard curtis nastavil latku tak vysoko ze az do konca svojej reziserskej kariery budem mat problem sa k nej len z daleka priblizit (the boat that rocked bol otras), ale aspon sa snazi. about time je jednohubkova romanticka komedia s par vynikajucimi vtipmy, ale kde straca body je zbytocna rozvlacnost (dvojhodinova dlzka je maximum co som bol schopny zvladnut) a riedkost zapletky, kde sa v podstate nic zavazne nestane...
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
Tenhle film je skvělým propojením všeho filmařského umění dnešní doby. Film mě tolikrát dojal, byl krásný s jemnou ale dostačující myšlenkou. Pro některé lidí by mohl být až moc naivní, ale i přesto mu dávám krásných 90 %. Děkuji Richardu Curtisovi za další film na můj žebříček a všem hercům za skvělý výkon.