Kingsman: Tajná služba

83%

Komentáře a recenze 134

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Kingsman mi dal vzpomenout na staré bondovky plné ruzných hračiček a vychytávek. Já jsem nadmíru spokojen,protože takový nářez jsem opravdu nečekal. Scéna v kostele je vůbec ta nejlepší z celého filmu. Matthew Vaughn je obrovský talent s vynikajícím smyslem pro humor,který dokázal výborně přenést i do filmu.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Kingsman opravdu pobavil. Skvělá akce, příběh slušný. Ve filmu je spousta nenásilného humoru a ani komicky vybuchující hlavy ke konci filmu mě vůbec nepohoršily. Nejsem příznivcem laciného cirkusového humoru, tady to prostě sedlo. Velké mínus má pro mě konec. Samé odpočítávání a záchrana v poslední vteřině. Začínám být alergickýž na scény, kde padouch spouští nesmyslné odpočítávání do spuštění čehokoliv.. Proto dávám "jen" 80%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Špionážní organizace rekrutuje nekvalifikovaného, avšak velice slibného pouličního mladíka do vzdělávacího a výcvikového programu, jehož vlivem se stane neocenitelným agentem. Jak je dle úspěšnosti tohoto snímku vidět, špionážním komediím ještě stále není všem dnům konec. Dějově jde o nelehký výcvik, což je skutečně poměrně známý motiv absolutně ničím nevyčnívající. Jako obvykle se použila spousta známých motivů, takže se v podstatě jedná o mix všeho možného i nemožného v záměru diváka dobře naladit a patřičnou fantazií sobě vlastní pobavit. Zábavný potenciál slouží jako mechanismus ve spojení akčních sekvencí, humoru a soundtracku pro zábavnost hlavně svým smyslem pro ironii. Snímek na základě komiksu se všemi rysy JB (James Bond, Jason Bourne, Jack Bauer) s patřičnou fungující grácií vyšel. Těšme se na volné pokračování.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Co se dá dělat, překvapit už Vaughn nemá jak a čím a jeho film i sebepovedenější asi bude vždy jen naplněním očekávání. Kingsman je rozhodně super zážitek a kvalitní zábava, kterou jde jedině doporučit, jen holt nepřebije naši fantazii. Vytknout by šlo snad jen to, že někdy byl buid up větší než samotná akce, ale to nevadí nějak zvlášť. Rozhodně plnohodnotná záležitost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Slabší čtyři. Zatímco Kickass bodoval humorem a non stop akcí a First Class zase retro vizuálem s osudovým příběhem, tak Kingsman je v tom všem na půli cesty. Bavil jsem se, ale rozhodně to v nejbližší době vidět znovu nemusím, což se mi u Vaughna stalo poprvé. Každopádně tenhle člověk je fakt bezedná studnice nápadů.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Bondovky s Connerym měly styl. Kingsman by rád navázal na úžasný styl těchto klasických parodií a samozřejmě děj odehrát up to date. Hlavní výhrou, nebo prohrou, je tým filmařů, co tento film natočili. Jsou to jednak autoři zdařilých X-Men: První třída, ale také šílenosti zvané Kick Ass. Kingsman je pak někde na půl cesty mezi oběma filmy. V kině jsem se rozhodně nenudil, ale přiznám se, že párkrát jsem jen nevěřícně zíral. Řada scén je prostě naprosto mimo mísu, ale zvrhlé vtipy jako vyvraždění satanistické sekty je zřejmě vrchol úchylnosti v komedii pro teenagery.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Nevím ještě, zda bychom se s ohledem na budoucí trendy měli radovat či spíše smutnit z toho, jak se po dlouhou dobu nedotknutelná filmová nátura Velké Británie čím dál výrazněji mísí s hollywoodským entuziasmem, ale pokud by byl výsledek vždy alespoň z poloviny tak nonšalantní v přesně odměřených hereckých výkonech a zároveň ďábelský v neodolatelně zábavné akci jako v případě Kingsmanna, není se absolutně čeho obávat. Matthew Vaughn ví moc dobře, co dělá, ví, kam chce diváka dostat, a celý příběh i se všemi vtipy má vystavěn tak, aby vyhověl jak té části publika, která očekává čistokrevnou parodii na formálně rozmanitou, ale pouze britskými studii zaštítěnou kariéru jistého Jamese Bonda (Colin Firth v dokonale padnoucím obleku a v karate-póze by ostatně mohl Daniela Craiga ve slavné roli z fleku vystřídat), tak i té zbývající části, která lační po šílených a zároveň nadsazených nejen detailech a jednotlivých akčních pasáží, ale i celém konceptu zločineckého spiknutí, jehož hlavoun je prachatý negr se slabostí pro hamburgery, který nejde pro fuck daleko (a je to samozřejmě Američan - konkrétně ten, který hraje negra snad všude)... A všechno to náramně dobře funguje, první polovina pravda nepřináší nic nového a originalita stagnuje, ale závěr korunovaný suverénně nejvtipnější likvidací padouchů od dob Hot Fuzz za zvuků Give It Up od KC&Sunshine Band mě přivedl do stavu hotové divácké extáze. Kromě Firtha a Jacksona pak palce nahoru i pro sympatického Egertona a Marka Stronga, který jakoby zde z oka vypadl Stanley Tuccimu.. A samozřejmě ten největší pro Matthew Vaughna..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Vaughn točit Bonda nepotřebuje a tak si natočil vlastní 129 minut trvající špiónskou show která ani vteřinu nenudí a je to tak skvělě natočené, že člověk chvilku přemýšlí jestli Vaughn není z jiné planety. A navíc tu Colin Firth hraje něco co nikdy v životě nehrál. No to si nejde nezamilovat. Navíc je to strašná prdel a kostelová scéna je jedna z nejlepších ačních scén posledních let ;-)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Výborný film plný rozumného humoru, dokonalé choreografie, akce a jednoduchým dějem.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
7
Mám na paměti, když tohle běželo v kinech, tuším, že jsem tehdy viděl i trailer, ale dostal jsem se k tomu až letos. Masivní casting, kde nechybí ani Mark Hamill ;).. Obecně koncept tajných agentů už má svůj lore v jiné sérii, - tedy James Bond - se kterou se tohle vždy bude porovnávat, ale vlastně proč ne! Elegantní, stylové a velmi poctivě napsané. Ten výcvik je pro mě něco neokoukaného, takže to jsem si naplno užil! Akční scény, obzvláště tedy s Colinem Firthem jsou ale natočeny takovým způsobem, že až vidím tu pomalou "strojovou" choreografii, která je pak následně zrychlena do absurdna. Hlavní záporák Valentine (Samuel L. Jackson) je bezpochyby zajímavou volbou, ale díky humornému scénáři působí často trapně a lacině. Nevím, co na tom vidí točit ty akční filmy proložené humorem tímhle způsobem (to není chyba Kingsmanů, to je trend posledních už více než 15 let), mě je to už ohrané a vadí mi to. Závěrem mě zklamal age rating, kdy teda pod R si představuji něco zcela jiného.. 70%