Knězovy děti

67%
Knězovy děti
Plakát traileru

Mladý kněz, přidělený do malé obce na malebném dalmatském ostrůvku, zděšeně zjišťuje, jak málo se tu rodí dětí. Když mu zpověď místního trafikanta odhalí příčinu, rozhodne se zjednat poněkud nestandardním způsobem nápravu. Výsledkem je stoupající počet neplánovaných těhotenství a demografický přírůstek. Jenomže ne všechno se vyvíjí tak, jak si idealistický páter vysnil. (MFFKV)




headhunter
headhunter
10 287 bodů
8.5
Tenhle film bude asi pár lidem ležet v žaludku. Přece si nemůžeme dělat legraci ze všeho :-P. Prdlajs, můžem. Je to takový osvěžující hravý film (viz počáteční představování hlavní postavy) s typickým balkánským hudebním podkresem. Tohle je zářný příklad, jak se dá krásně využít statut zpovědního tajemství pro svůj klid :-D
beseda
beseda
1 931 bodů
9
Velmi milé překvapení a pro mě jeden z nejlepších filmů na Febiofestu 2014. Tragi-komedie, ze které místy až běžel mráz po zádech. Příjemný a duchaplný humor. Vizuálně naprosto skvostné. Klobouk dolů před kamaramanem (Mirko Pivčević). Viděno: 24.03.2014 (Febiofest 2014). Mé hodnocení: 90%.
Judinka
Judinka
627 bodů
5.5
Film mě krapet zklamal. Rozhodně to není šálek kávy pro ty, kteří si nepotrpí na ryze sexuální humor a nějakou tu perverzičku. :-) Ale naštěstí bylo i tak pár míst, kde se dalo zasmát a filmu se nedá upřít osobitá poetika. Srovnání s Troškovými filmy je vzhledem k typu humoru asi na místě (ostatně i publikum bude zřejmě stejné), ale Knězovy děti jsou pro mě osobně mnohem líp kamerově i režijně zvládnuté.

Dodatečné informace

Původní název:
Svecenikova djeca (více)
  • Chorvatsko Knězovy děti
  • Chorvatsko Svecenikova djeca
  • Chorvatsko The Priest's Children
Premiéra v ČR:
26. 6. 2014
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Chorvatsko
Rozpočet:
1,75 mil. USD
Tržby:
1,42 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění