Bohové Egypta

62%
Bohové Egypta

Starověký Egypt čeká epický souboj titánů. Magie, monstra, rozzuření bohové a šílenství ovládli paláce a pyramidy údolí řeky Nil! Osud starého Egypta a celého lidstva visí na vlásku. Na scénu ale vstupuje nečekaný hrdina, který musí podniknout napínavou cestu, aby v bitvě bohů o egyptský trůn změnil poměr sil, zachránil svou pravou lásku a s ní i celý svět. Fantasy epos „Bohové Egypta“ je rozmáchlé akční fantasy dobrodružství, které se inspirovalo klasickou mytologií starověké egyptské říše.

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)




Recenze: Bohové Egypta

Kinobox.cz
70%

Nevím, jestli Bohové Egypta (2016) někdy budou kultovní, ale přestože trvají přes dvě hodiny a mají ultradementní scénář, nejednou jsem při jejich sledování uznale pokýval hlavou a skoro vůbec jsem se nenudil!


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5.5
Od první chvíle kdy jsem uviděl první trailer jsem věděl,že budou Bohové Egypta velký průser. Tušení se vyplatilo,protože film vsází jen a pouze na digitální triky,které jsou sice dobré,ale na tom se v dnešní době nedá postavit celý film. Gerard Butler mne jako záporák příliš neoslovil. Pro mne je to už navždy král Leonidas.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je to tak milé překvapení, že bych skoro chtěl napálit čtyřku, ale nechám to v sobě ještě chvíli bobtnat. Vzbudilo to ve mně dítě které kdysi hltalo Sommersovu první Mumii, a to mi na to ani nemusí být osm jako tenkrát. Škoda, že to nemělo rozpočet půl miliardy, pak by to bylo něco absolutního, takhle pěkný animák, ve kterém občas běhá živá hlava, každopádně skvěle pracující se svým námětem a bájno-pohádkovou stylizací. Bohužel na herce měl Proyas špatnou ruku, titáni potřebují větší charisma. 70 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Kombinaci stupidní scénář a hodně špatné digitální efekty bych čekal u nějakého laciného béčka, ale že tohle budu psát pod Proyasovou novinkou, to by mě fakt nenapadlo. Čiré utrpení.


Dodatečné informace

Původní název:
Gods of Egypt (více)
  • USA Bohové Egypta
  • USA Gods of Egypt
Premiéra v ČR:
25. 2. 2016
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
140 mil. USD
Tržby:
150,68 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bohové Egypta je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch