Velká sýrová loupež

72%
Velká sýrová loupež
Plakát traileru

V jednom starém zašpiněném biografu žily tři myši. Živily se vším, co zbylo po návštěvnících kina, občas také snědli svačinu pánovi v promitací kabině nebo pronikly do krabic v bistru, ale nikdy neopustily budovu kina. Neustále ale také sledovaly promítané filmy, hlavně gangsterky, které pak velmi zapůsobily na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století.
A tak se myšky jednoho dne rozhodnou vyloupit krámek se sýrem. Společně se dlouho a pečlivě připravují na tuto loupež, zvláště když při jedné průzkumné akci zjistí, že krámek po večerech hlídá proradný kocour! Ale jaký svět čeká venku na tři myší dobrodruhy? Jak asi dopadne jejich výprava za vybranými druhy nejlepších sýrů?




Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Velká sýrová loupež je od začátku nesmírně dynamický film, výtvarně je mimořádně zdařilý a kombinuje hned několik výtvarných stylů, díky kterým divák hned ví, která část se odehrává v hledišti kina nebo na plátně. Hravou stránku výtvarnou pak brilantně doplňuje hudební kompozice Petra Skoumala kombinující různé hudební styly. V NSR získala Velká sýrová loupež ocenění za Nejlepší dětský film roku 1986.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
7.5
Já osobně animované filmy až na vyjímky nemusím, proto to hodnotím podle toho co řekne můj bratr (10 let). Zkombinuji své pocity a přídám jeho bylo to dobrý/bylo to na prd ---> z toho vznikne mé hodnocení v %, ale jako podstatný bod animáků beru kouknout jako celá rodina, nebo nedoporučuji koukat vůbec. Proto tento komentář použiji u většiny animáků, jen u opravdových vyjímek hodím něco více obsáhlého. Souhrn: Pro děti ideální.
kawa
3 388 bodů
7.5
V bohaté německé koprodukci vznikl snímek, který je příjemný, dobře natočený, ale většinou člověka začne na konci nudit.

Dodatečné informace

Původní název:
Velká sýrová loupež (více)
  • NSR Velká sýrová loupež
Země původu:
NSR, Německo, Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění