Nikdo neměl diabetes

48%
Nikdo neměl diabetes
Nikdo neměl diabetes
Příběh nás zavede do jedné menší okresní nemocnice, v níž postupně dojde k několika záhadným úmrtím, jejichž eventuální souvislost se snaží odhalit mladý začínající lékař. Jak dopadne a jakým nástrahám bude nakonec vystaven i on sám osobně, se už dozvíte z tohoto televizního filmu.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Televizní detektivka z lékařského prostředí je natočena literárně a tak lze očekávat jen velice volný vývoj celého dějství a to bohužel bez napětí či nějaké atmosféry. Na škodu to však kupodivu není. Scénář je napsán solidně a Roman Zach, v roli mladého začínajícího lékaře pátrajícího po důvodech podivných úmrtí v nemocnici, předvedl úctyhodný výkon. Příběh ve své podstatě hodně připomíná mediálně známého, tzv. heparinového vraha, Petra Zelenku, ale jak víme, ten řádil až pět let po natočení tohoto snímku. Vlastně docela udivuje, že se nikdo nenašel s konspirační teorií o inspiraci Zelenky tímto filmem. Děj je nenáročný, odpočinkový a bez jediného zaškobrtnutí. Pro televizní vysílání k víkendovému odpočinku je snímek tedy velice vhodný.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5.5
Podle mě jde o podprůměrnou detektivku, během níž jsem se ztrácela a jejíž scénář považuji za velice slabý. Roman Zach a Martin Stránský zde sice odvádějí velmi dobrou práci, ale na to, aby se tahle detektivka dala označit alespoň jako dobrá, je to málo.

Dodatečné informace

Původní název:
Nikdo neměl diabetes (více)
  • Česká republika Nikdo neměl diabetes
Premiéra v ČR:
27. 1. 2002
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění