Hlídač č. 47

71%
Hlídač č. 47
Baladický příběh člověka, jehož tragický osud víc než válka samotná poznamenali lidé, kteří ho obklopují. Do strážního domku, na okraji malého města, nastupuje jako železniční hlídač Josef Douša (K. Roden), který doufá, že po návratu z krvavých bojišť první světové války tady, na samotě a v rodinné pohodě s krásnou mladou ženou (L. Siposová), zapomene na vše zlé, co prožil. Sžívání dvojice však není vůbec jednoduché. Jednoho dne zachrání mladého muže před skokem pod vlak. Ten (V. Jiráček) se však zamiluje do jeho ženy, která jeho vášeň opětuje. Douša dočasně ohluchne, ale nikomu, dokonce ani své ženě, nepřizná, že se mu sluch opět vrátil. Je to totiž jediný způsob, jak se dozvědět pravdu o její nevěře. Ovšem pravda je nebezpečná zbraň... (Česká televize)



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Na české poměry vynikající snímek s přesnou Renčovou režií a výborným Rodenem v hlavní roli. Zápletka je zajímavá a technická stránka filmu vypadá kvalitně. Velmi dobře zvolená hudba,která je zároveň i poslouchatelná. Atmosféra je příjemná a celkově je snímek velmi dobrý.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Jeden z nejlepších českých filmů poslední dekády. Nad výkonem Karla Rodena nezbývá, než smeknout. Film má dobrý příběh, skvělou atmosféru. I když film může působit depresivně, tak ono natočit film z doby po válce snad ani jinak nejde. Perfektní kousek.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
Strašně krásný film se skvělými výkony, nejen Karla Rodena.

Dodatečné informace

Původní název:
Hlídač č. 47 (více)
  • Česká republika Hlídač č. 47
  • Česká republika Guard No. 47
Premiéra v ČR:
27. 11. 2008
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+

Podobné


Půjčení nebo nákup