BrainStorm

73%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Velmi povedený snímek, který má v našich TV velmi málo prostoru a je to škoda, sousta lidí ho nikdy neviděla... Poklidná sonda do jedné rodiny ,které do života na chvíli zasáhne anděl může znít možná zvláštně, ale divák by se neměl nechat odradit. Jde o celkem hluboký snímek, který se tak zprvu vůbec netváří.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Viděno po nějaké době a nezbývá mi než zvýšit na plné hodnocení, protože tenhle televizní film je opravdový skvost a to nejen hereckým obsazením. Jestli něco opravdu doporučit z českých luhů a hájů, tak tohle rozhodně ano.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
WOW. Jednoduché, poutavé, dobře napsané, řemeslně brilantní. Strachovy konexe s tuzemskou hereckou smetánkou jsou zúročeny na maximum - typově přesné rodinné archetypy v podání typově povědomých herců, kteří je hrají odjakživa a přitom to není trapné a nenutí to ke glosám. Mám pocit, že Brainstorm by se za sebe nemusel stydět ani v kině v konkurenci Michálka a Slámy (a popravdě má ke Slámovi asi nejblíž). Velké překvapení.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Komedie? Spíš by se sem zas měl dát přívlastek mysteriózní, tak typický pro Stracha. Opět ti jeho "miláčci", především Ivan Trojan. A ten zázračný lék na Alzheimera, to mu vnukla Panna Maria v Lurdech?! Přála bych panu Strachovi, aby ho Pán Bůh vyslyšel a udělal ho tím hasičem. (5+2, 27.9.2018) P.S.: Nějaký účinný lék pro Terezu Voříškovou by se nenašel, aby se z ní stala dobrá herečka?!
strachovka
strachovka
824 bodů
10
Ivan Trojan, který se ač nechce musí postarat o svého nemocného otce, kterým se pan Brzobohatý, podle slov pana Trojana, jakoby stal. Jedním slovem úžasné. Film měl vše, co má dobrý snímek mít. Jen škoda, že se mu dostalo pouze televizního spracování, ale i tak se na tento film mohu s pohodou podívat pokaždé, když běží na české televizi.
siginho
siginho
649 bodů
9
námět