Vše je ztraceno

67%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Já měl vždycky v oblibě filmy ve kterých jedinec bojuje o přežití a pokud na závěr svůj boj prohrají dávám plnou palbu. Bob celej film válí a nemusí vůbec nic říkat,snad jen možná fuuuuck,který zní sakra dobře. Kdyby byl závěr filmu k Bobíkovi o trošku méně milosrdný bylo by to jasných 90%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Impozantní dramatické ˇone man showˇ, ve kterém snad překvapí jen věk dané osoby. Nic proti Robertu Redfordovi, kterému bylo v době natáčení úctyhodných 77 let a pro kterého to jistojistě byla nejen herecká výzva. Je v každičkém záběru fascinující a pro mnohé snad i inspirací. Pro mnohé také působí, z moralizačního aspektu, jako varování. Jen tak se sám vydat do hloubi oceánu není jen tak a co všechno se může stát právě tento snímek ukazuje. I se zcela zručným námořníkem, jakým postava příběhu určitě je, série nešťastných událostí může pořádně zamávat. Jak je ukázáno, stačí málo a začnou se dít věci. Jedná se tedy o příběh jednoho muže plujícího na svém plavidlu ocitnuvší se proti nejrůznějším oceánským nástrahám a rozmarům přírody. Tady jsou každá slova zbytečná. Se zatajeným dechem jen sledujeme počínání stařičkého muže v souboji s vodním světem. Snímek proto nemá žádný dialog, což je zcela plně pochopitelné a hlavně přirozené. Kdyby si měl povídat sám se sebou, ztratilo by to veškeré napětí a hlavně onu impozantnost. Vyprávění tak plně probíhá obrazem, čímž se kamera zodpovědně snaží nic nevynechat. Především sleduje tvář Redforda kvůli výrazu obličeje, takže je to všechno hlavně na jeho herecké dokonalosti v rámci vytváření emocionálních stavů v nejrůznějších situacích. Vizuální stránka věci vše náležitě podporuje a byť se to někomu může zdát málo napínavé a snad i pomalé, je rozhodně se na co dívat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Sandra Bullock zlikvidovala za 90 minut tři vesmírné stanice, Redford si vystačí s jachtou. Bylo by hezké říct, že oceňuju, že s o tolik méně prostředky a méně atraktivním prostředím se podařilo dosáhnout podobného výsledku, upřímnější ale bude podotknout, že při zážitku z Gravitace necítím potřebu oceňovat znovu to samé, byť jen o něco málo slabší. Cuarón je přece jen o něco lepší řemeslník než Chandor. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Bezradnější variace na loňského "Pího", aneb jak se z poklidné plavby může díky souhře náhod stát souboj o život. Absence hudby nebo jakýchkoliv zvuků (Robert řekne pár slov a jinak zvukovou kulisu dělá šplouchání vln) je sice z jedné stránky fain nápad, ale mě osobně tenhle "doku" styl moc nesedl. 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Z chování osamělého mořského vlka vycítíte, že v životě zažil už mnoho krizí. Ani ta, při které se jeho jachta střetla s plovoucím kontejnerem plným čínských bot, ho zpočátku nevykolejí. Jednoduše zalepí mohutnou díru v boku lodi, která po nárazu vznikla, a pluje vstříc nejbližší pevnině a bezpečí. Jenže tahle srážka je jen ochutnávkou před sérií katastrof, které musí zkušený mořeplavec čelit. Smrtící koktejl složený ze silných bouřek, houfujících se žraloků a nefungující techniky vystaví jeho schopnosti zkouškám, které není v lidských silách zvládnout. A to pořád ještě není všechno… I díky tomu se zrodil silný příběh, dokonalý reprezentant žánru drama o souboji člověka s přírodou. Nezávislý snímek měl rozpočet jen pár milionů dolarů, prý 9 a díky své hlavní hvězdě si jistě bez potíží zaplatí. Zajímavé je, že má vlastně jen jednoho autora a jednoho herce, zatímco hned 11 producentů!
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Až překvapivě povedené. Nahlížíme-li na kvalitu dané oblasti survival žánru výhradně na základě obrazového ukojení a dosažení maximální vizuální autentičnosti, je samozřejmě letošní ceněné Gravity ve výrazném předstihu. Avšak chceme-li při hodnocení filmů brát v úvahu spíše jejich schopnost strhnout diváka samotným děním a specifickou atmosférou, je komornější Chandorovo All Is Lost pro Cuaróna velmi rovnocenným protivníkem. Přestože místo efektní spršky meteorů tu máme pouze titěrný malý kontejner, místo majestátní orchestrální hudby jen občas vzdáleně hrající motiv depresivní hope-theme a výměnou za nekonečný vesmír se hrdina potýká jen s větší indickou louží, prožitek vděčného diváka je ve srovnání s Gravitací takřka stejně intenzivní, komplexní a emotivní. A navíc je tu i sympatičtější trosečník, který se za tu dlouhatánskou kariéru prokousal k opravdu skvělému minimalistickému herectví. Dávám pěkných 75%, což ale beru vzhledem k nepatrným ambicím snímku jako absolutní maximum. ))
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
106 minut poctivé deprese, kdy se hlavní hrdina musí vypořádat se situacemi, které mu osud připravil. Jen škoda velké absence monologu hlavní postavy, který by se v tomto filmu nabízel (hlavně, když nikoho jiného neuvidíme) a vyloženě natáhnutí některých scén o delší interval, než je hodno. Pořád je to ale velmi osobní snímek a pokud vám to nálada dovolí, tak se na něho podívejte.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Při sledování tohoto kousku jsem si vzpoměl na Gravitaci, ale na ní to zdaleka nemá, každopádně 106 minut uběhne neuvěřitelně rychle a hlavně bez zbytečnejch keců :-))) Je znát, že Robert už má něco za sebou, možná by se hodil jiný mladší herec, ale zase na svůj věk, klobouk dolů. Jeden z mála filmů poslední doby, který je něčím jiným a to já můžu. Poslední vteřina byla docela překvápko. Prostě a jednoduše velmi dobrej film. 78%
avenis
avenis
8 145 bodů
9
No, to je síla. Film o jednom herci a spoustě vody. U toho se fakt nedá háčkovat. A tak jsem odložila práci, vzala do ruky sklenici vína a ponořila se do děje. Ke konci jsem skoro brečela. Robert Redford, pan herec. (2.9.2019)
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Mezitím, co mladej Smith hledá koule a Sandra si užívá tu nejhezčí vyhlídku svého života, se Robert potápí někde u Sumatry. Nevěřím, že to říkám, ale lepší než Gravitace. Robert si těch 110 minut krade jenom pro sebe a Sandra zůstává s holou prdelí za ním.