U mě dobrý

70%
U mě dobrý
Filmová komedie na motivy povídek Petra Šabacha, podle scénáře Petra Jarchovského v režii Jana Hřebejka. U MĚ DOBRÝ se ohlíží do devadesátých let, do doby našich prvních krůčků na novém, neprobádaném území rašícího kapitalismu v Čechách. Šest přátel, zahrádkářů a rybářů, se schází v malebné přístavní hospodě U Buddyho na Libeňském ostrově. Jejich poklid, který tráví u desetníčkového mariáše, skončí ve chvíli, kdy se jeden z nich stane obětí falešných hráčů z Vysočanské tržnice. A tak jako ve starých westernech, berou i naši přátelé zákon do vlastních rukou. Na horkém území tržnice, které se hemží lehkými děvami, pašeráky, zloději, podvodníky i úplatnými policajty se pokusí získat zpět třicet šest a půl tisíce v použitých bankovkách. Podaří se jim to díky jejich kamarádství, odvaze, mazanosti, notné dávce štěstí a především díky protřelosti hráčského esa, hochštaplera a ekvilibristy Mistra Classe. (Falcon)



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Po dlouhé době kvalitní snímek za kterým stojí mnou častokrát odepisovaný Jan Hřebejk. Už jsem si začínal myslet,že není schopný natočit normální zábavný snímek,který není jen o vztazích a problémech s nimi spojenými. U mě dobrý je výborný a hlavně zábavný film,který má výtečný scénář a kvalitní herecké obsazení. Nebál bych se snímek nazvat Bolkovi parťáci.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Poměrně nedoceněný film postavený na principu takřka westernových mstitelů: kamarád a parťák, který zdlouhavě, pracně a značně ponižujícím způsobem nasyslí pár desítek tisíc na zájezd k moři pro sebe a svou družku, dostane přihlouplý nápad peníze "okotit" ve skořápkách a nechá se obrat o všechno. Jeho mariášnická parta ("U mě dobrý!" je hláška z mariáše) to ovšem nehodlá nechat jen tak a v čele s vysloužilým kouzelníkem (skvělý Bolek Polívka) vymyslí dokonalý plán, jak ztracené peníze získat zpátky. Jenomže ti, kteří ho mají uskutečnit, nejsou žádní hrdinové, ale jenom obyčejní chlapi (a jedna ženská) - ale jsou to kamarádi a mají motiv ...
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
U mě dobrý je u mě dobrý :) Film prověřený několika lety pravidelného vysílání na všech našich televizních stanicích. Má svou kvalitu, i když je to vlastně strašně naivní blbost plná osobitého humoru. Humor sice lacinější, ale snímku se podle mě musí usmát i vyznavač intelektuálního humoru. Skvělý Bolek Polívka, dobrý výkon Lenky Vlasákové. Odpočinková komedie z těch kvalitnějších z našich luhů a hájů.

Dodatečné informace

Původní název:
U mě dobrý (více)
  • Česká republika U mě dobrý
  • Česká republika I Am All Good
  • Česká republika I'm All Good
Premiéra v ČR:
15. 5. 2008
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch