U mě dobrý

70%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Po dlouhé době kvalitní snímek za kterým stojí mnou častokrát odepisovaný Jan Hřebejk. Už jsem si začínal myslet,že není schopný natočit normální zábavný snímek,který není jen o vztazích a problémech s nimi spojenými. U mě dobrý je výborný a hlavně zábavný film,který má výtečný scénář a kvalitní herecké obsazení. Nebál bych se snímek nazvat Bolkovi parťáci.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Poměrně nedoceněný film postavený na principu takřka westernových mstitelů: kamarád a parťák, který zdlouhavě, pracně a značně ponižujícím způsobem nasyslí pár desítek tisíc na zájezd k moři pro sebe a svou družku, dostane přihlouplý nápad peníze "okotit" ve skořápkách a nechá se obrat o všechno. Jeho mariášnická parta ("U mě dobrý!" je hláška z mariáše) to ovšem nehodlá nechat jen tak a v čele s vysloužilým kouzelníkem (skvělý Bolek Polívka) vymyslí dokonalý plán, jak ztracené peníze získat zpátky. Jenomže ti, kteří ho mají uskutečnit, nejsou žádní hrdinové, ale jenom obyčejní chlapi (a jedna ženská) - ale jsou to kamarádi a mají motiv ...
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
U mě dobrý je u mě dobrý :) Film prověřený několika lety pravidelného vysílání na všech našich televizních stanicích. Má svou kvalitu, i když je to vlastně strašně naivní blbost plná osobitého humoru. Humor sice lacinější, ale snímku se podle mě musí usmát i vyznavač intelektuálního humoru. Skvělý Bolek Polívka, dobrý výkon Lenky Vlasákové. Odpočinková komedie z těch kvalitnějších z našich luhů a hájů.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Silnější Hřebejk. Zlodějská zápletka šla ale využít mnohem víc a mám pocit, že i většina postav. Je tu několik zajímavých figurek, ale žádná se pořádně nerozevře. Škoda.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po fiasku s Horem Pádem jsem se už spíše Hřebejkovi vyhýbal a jeho další vlažně přijaté dílka, mi nedávaly důvod, to nějak měnit...Nicméně jsem nakonec neodolal a v přípravě na Kawasakiho růži zhlédl tenhle náběh na neskutečnou českou žánrovku (náběh proto, že ten rozběh příšel až po příliš opatrném přešlapování v první půli) s perfektními herci v čele se Schmitzrem a hlavně Polívkou (který tu druhou polovinu filmu v podstatě "udělal").
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Zpočátku mě to připadalo jako další tuctová komedie, ale s příchodem onoho podvodu se to změnilo. Velice mě to pobavilo a dost jsem se i nasmál. To byli tedy experti.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
spolu s medvidkom dalsia nudna roztahana hrebejkovina, ale nastastie to ma aspon ako taky pribeh ...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9
Pohoda!! Partička mimoňů vs. skořápkáři. Dobrej mač. Na rozjezd seznámení s aktéry a potom vymazlené srovnání skóre s partou zlosynů. Výkony herců perfektní, hudba taky. Je vidět že režisér zúčastněné herce zná a ví jaký výkon umí podat a taky ví jak z nich dostat maximum. Nejprve jsem myslel, že dám tak 70 %, ale protože mě tenhle film zkrátka baví i na další shlédnutí tak dávám těch 90 %. U mě zkrátka taky dobrý.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Opravdu dobrá komedie. Ta se Janu Hřebejkovi povedla. Začátek poněkud rozvleklejší, než se všechny postavy představí, ale závěr skvělý a hned úvodní gag vylévání vody z gatí nemá chybu! Celé to stojí na mistrovství Bolka Polívky, hraje zde ale spousta vynikajících herců, Jiří Schmitzer, Miroslav Vladyka, Josef Somr, Simona Babčáková nebo Lenka Vlasáková. Exteriéry libeňských loděnic báječné, až jsem někdy měla chuť být tam s nimi. Je vidět, že film musí mít kvalitní scénář, jinak by ho ani perfektní výkony herců nezachránily.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Hodně rozporuplný dojem sem měl po shlédnutí tohoto Hřebejkova snímku. Většinu filmu se téměř nic neděje, spíše jde o takové seznámení s postavami a jejich charaktery, až najednou po hodině se z ničeho nic zjeví hlavní motiv příběhu a poslední půlhodina je vážně skvělá, jak kdosi tvrdil, že jde o Dannyho parťáky po česku, tak nebyl daleko od pravdy, ale i tak jsem se po většinu snímku nudil. Obdivuhodné je herecké obsazení, zejména to pánské, dámské je přehlédnutelné, jen škoda, že herci takových zvučných jmen jako Somr, Forman a další nedostali tolik prostoru jako třeba Polívka, Schmitzer. Dal bych i více, kdyby se celý film nesl v duchu poslední půl hodiny, proto dávám jen průměrné 3*.