Silicon Valley

81%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
1.5
Nejspíš jsem na tento seriál až moc blbej,nebo možná až moc normální. Vážně těžko říct. Každopádně pro mě zcela nevtipný a nudný seriál. V oboru IT jsem jako ryba na souši,takže jsem na to kolikrát hleděl s otevřenou pusou a nevěděl jsem vo co tam jde.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Na základě prvního dílu, takže jde samozřejmě jen o první dojem, ale mám pocit, že tenhle seriál pracuje s ájťáckými archetypy, aniž by z jejich archetypálnosti těžil, a vyhýbá se prvoplánovému humoru, aniž by jo něčím pořádným nahrazoval. V několika momentech jsem měl přesto pocit, že dojem by mohl být z dalších dílů lepší, tak uvidíme...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
S1 5/5.V dubnu jsem to zabalil po 2 dílech, teď jsem tomu dal šanci znova a je to pecka. Jasně, kdo je odkojený teenegerovským TBBT, bude asi zklamaný, ale všem ostatním tohle můžu vklidu doporučit._S2 4/5.Ten moment překvapení je sice už pryč, ale tahle parta ajťáků a její boj s Hooli baví pořád skvěle._S3 5/5.Velká paráda. Tahle parta mi fakt sedí, navíc zrají jako víno. Zatím nejlepší série._S4 4/5.Po nářezové trojce možná trochu slabší série (ty liché mi asi sedí víc), ikdyž i tady se najdou luxusní momenty a plno skvělých nápadů (Dinesh a jeho holka, Hlavoun ve škole atd). Poprvé sledováno v originále._S5 4/5. Asi nejslabší série. Poprvé mám chuť dát jen 3hvězdu, protože děj se fakt nikam neposouvá - na druhou stranu je to pořád pohodová zábava, u které příští rok zase budu.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Závěr každého dílu je smrtící.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8.5
Silicon Valley je možná nejgeniálnějším seriálem z IT prostředí, kdy máme možnost sledovat vývoj společnosti od startupu až po spuštění finálního produktu v hodnotě několika miliard. Hrdiny provází řada neúspěchů a záchrana přichází vždycky ve chvíli, kdy je nejhůř a přitom jde vždycky o něco neotřelého. Postavy jsou navíc naprosto skvěle napsané a humor se nebojí strefovat se do nekorektních věcí, aniž by museli tvůrci okecávat, že je tu něco špatně. Ve výsledku je možná škoda, že jsme v průběhu přišli o postavu Ericha, ale stejně smutné je i to, že před druhou sérií zemřel představitel Petera Gregoryho, jedné z nejlepších postav v celém seriálu. Závěr samotného Siliconu je pak velmi originální a přináší několik zvratů, které diváci zřejmě nečekali. Je to Happy End? Možné ne, ale jde vidět, že když HBO chce, dokáže seriál uzavřít s plnou parádou. 85%
kijifa
kijifa
335 bodů
7.5
Není to nijak třeskutě vtipné, lidem mimo IT to možná přijde úplně mimo a možná občas nebudou vědět o čem je řeč. Osobně mi ale už dlouhou dobu u žádného seriálu neutíkali jednotlivé díly tak rychle, takže celkově velmi dobré.
TomasMencl
7 bodů
8
První dvě série se děj točí v podstatě v kruhu. Ale od třetí série mě to chytlo.