Posel

51%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Nic proti. Zase něco jiného než vztahové komedie.. toto je spíše vztahové drama s výborným Matějem Hádkem, který má tyto role v malíčku. Scénář není jistě dechberoucí, ale film má takový zvláštní tajemný nádech a mě se na něj dívalo prostě dobře - 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Zajímavý příběh a lze tvrdit, že takřka ze života. Zpracován je v plynulém souběhu se skutečnostmi a tím je povýšena veškerá reálnost dějství. Matěj Hádek v roli Petra je přesvědčením nelehkosti bytí v současném životě. Tempo vyprávění se občas zadrhne, ale nijak to na výsledku nevadí. Vzniká tak vlastně pro diváka chvilka k zamyšlení nad osudem a absurditou člověka, jako je právě Petr. Scénář je kupodivu zpracován přívětivě dobře a veškeré charaktery postav pochopeny a zahrány zrovnatak. Dokonce je možné, že se někdo z diváků v určitých chvílích i pozná. Snímek je zkrátka výpovědí jednoho ponurého života v hlavním městě se všemi svými klady i zápory. K tomu troška filosofie a moralizování, ale skutečně ne moc, aby vyznění myšlenky zůstalo dobře uchopitelné.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4.5
Tak nějak od nikud nikam, co by člověk mohl skutečně sledovat, co by ho chytlo. Profesionální filmařská práce, dobré herecké výkony, ale pokud není se něčeho pořádně chytnout, pak talent a profesionalita nepomůže. Opakující se jízdy na kolech ( v posteli, v tématech ) nestačí, i když se sem tam něco méně podstatného i podstatného stane. 100 minut je tedy odvážných na tento příběh, scénář, i když kamera a tvůrci odvedli profesně dobrou práci.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
3.5
Od tvůrčího dua Michálek-Epstein jsem čekal mnohem více. Nakonec je z filmu určeného pro kinodistribuci jen průměrný televizní film