Karamazovi

78%
Karamazovi
Příběh se odehrává v současném Polsku. Do Krakova přijíždí skupina pražských herců v čele s režisérem hry, aby na alternativním festivalu v netradičním prostoru oceláren uvedla jevištní adaptaci Dostojevského hry Bratři Karamazovi, jejímž základem je vyšetřování otcovraždy. V divadelním dramatu, nabitém emocemi, láskou, žárlivostí, nenávistí, se řeší otázky víry, nesmrtelnosti a spásy lidské duše. Na pozadí divadelní zkoušky sledujeme osudy hereckého souboru, komické příběhy herců a režiséra. Do děje zasahuje i osobní tragédie jednoho z diváků, který projeví nezvyklé přání: poprosí herce, aby zahráli jenom pro něj. Zkouška se promění ve strhující představení, kdy herci vystupují pro jediného diváka. Náhle největší drama neprobíhá na jevišti, ale v hledišti... KARAMAZOVI jsou dramatem o morálce, povaze člověka, lidském svědomí, vině, trestu a odpuštění. Film není jen psychologickou sondou do zpustošené ruské duše, ale reflektuje aktuální téma odpovědnosti člověka za své činy. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Nejsem zrovna milovník divadla a tak jsou mé dojmy trochu zkreslené. Každý kdo má k divadlu nějaký vztah,tak bude určitě nadšený. Karamazovi mne bavily hlavně díky výborným hereckým výkonům v čele s Trojanem. Prostředí bylo působivé,ale to je tak vlastně vše co si z filmu odnáším.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Na naše poměry slušný film. Hlavní linka je vlastně divadelní příbeh o Karamazových. Příběh je dosti nesourodý a nemůžu proto hodnotit extra vysoko. Je to prakticky divadelní hra a dobře zahraná divadelní hra propletena s reálným životem herců, což nechápu, protože tam jen jeden herec řeší, že musí do Prahy a k tomu se přidal Polský údržbář, kterému zemřelo dítě. Je to smutné, kvalitně zahrané, ale celkově to působí prostě nesourodě.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Stačilo málo, abychom tu měli své české Dogville. Místy to ale moc přebíhá k manýře a "hláškování" Dostojevského bez nějakého kontextu. Rozhodně ale pozitivně ambiciózní a příjemně sebejisté.


Dodatečné informace

Původní název:
Karamazovi (více)
  • Česká republika Karamazovi
  • Česká republika Bracia Karamazow
  • Česká republika The Karamazov Brothers
  • Česká republika The Karamazovs
Premiéra v ČR:
24. 4. 2008
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Polsko

Podobné


Powered byJustWatch