Sněženky a machři po 25 letech

40%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
Zcela zbytečné pokračování,které zbytečně podkopává jméno prvního dílu. Dnes je u nás v módě točit pokračování v depresivním duchu a stejné je to i se Sněženky a machry. Setkáváme se starými známými a postupně nám je odhaleno jak měli život na hovno od skončení prvního dílu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Pokus navázat ne kultovní Sněženky a machry se vůbec nepovedl. Film je nostalgický, až je smutný. Opakované vtipy z původního filmu působí trapně. Ani Sucháč se moc neblýsknul. Prostě bída. Velmi málo humoru. Celkově mi z toho nevychází více, než 40%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Na dětských nehercích se film vystavět dal, ale dospělé pokračování už tím trpí. Ale oceňuju tu snahu natočit trošku hutnější drama a ne jen bláznivou komedii, jak každý čekal. Boužel výsledek je takový jaký je....
sabule
14 227 bodů
0.5
Proč se stále po x letech natáčejí hrůzná pokračování takových klasik ja ko byli např.Sněženky.Herci odulý a dost trapní.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Podle komentářů zde přítomných jsem nečekal nic excelentního a to se mi také dostalo. Hodně slabé pokračování, chvilkama až nudné. Připadalo mi to takové mrtvé, není se čemu divit, když protagonisté už nejsou žádní mladíčci a tempo děje tomu také odpovídal. Mimochodem, Viky byl perfektním bavičem.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Stravitelná exkurze po 25 let starém muzeu. Vtipy, které znáte, plus roztříštěná poetika zimních radovánek a diskutabilní melancholie, kterou drží pohromadě jen osvědčené charaktery. 50%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Obrovské zklámání ve mně tento snímek vyvolal, sice i zároveň nostalgickou náladu, ale ta mě opustila do 20 minut. Film je skoro o ničem, jen o zpackaném třídním sraze, po stránce komediální film naprosto selhává, Drama? no budiž, film mi připadl až příliš vážný a až v mnoha okamžicích. Herci se vrátili, změny jsou vidět, přeci jen je to už 25 let, k jednotlivcům se myslím nemá cenu vyjadřovat, snad jen k některým: Duchoslav je spíše trapnej, ikdyž za to svým způsobem nemůže, ale je to pořád ten "starej Viki Cabadaj", Suchánek je rozhodně tou nejvtipnější postavou společně i s obtloustlým Koptou a Freimanovou, zbytek nestojí za zmínku. Zbytečná mi přišla vnucená linie mezi Prachařem, kterého mimochodem nemůžu ani vystát a mladou Cabadajovou. Hudba naschvál dojemná a smutná, aby jen dokreslovala neštěstí všech co se třídního srazu zůčastnili, jací jsou to zkrachovalci apod. Režie samotná Viktora Tauše je také průměrná, ničím nezaujme, moc mu to režírování dle mého nejde a to co udělal s tímto naším českým kultovním teenage filmem je trestuhodné, jak mu to někdo mohl dovolit.
Cettlovka
5 032 bodů
4
Jako už tradičně, dvojky nedostihnou jedničku. Místy film padá až do trapnosti a tak je lepší si ho vůbec nespojovat s jedničkou, aby jsme si nepokazili dojem i z ní. Tvůrci neměli dělat žádné pokračování. Mrzí mě to, ale musím ohodnotit velmi slabě.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4.5
Celkem slušná filmařina v rámci žánru, ale bez smysluplného děje, člověk jen zírá, jak všichni zestárli, nic víc si člověk z toho asi neodnese, možná trochu nostalgie, málo humoru, s jedničkou se to srovnat nedá..., ve dvojce sněženek je patrná lehká herecká nevyváženost zejména u "občasných" herců, ale nakonec, proč ne, i když Karel Smyczek by tomu možná dal jiný podpis..., kdo ví, ... v případě Viktora Tauše rozhodně nejlepší film, na kterém se zatím podílel
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
6
Jejej, to je ale zvláštní film. Koncipovaný jako hit zimní sezóny, ale pokud nepočítáme product placement (kvůli němuž ale diváci nechodí do kina), tak tu nejsou vlastně žádné znaky typické komerční zábavy pro masy, jaké mají např. nechutné snímky Marie Poledňákové. _____ Sněženky a machři po 25 letech jsou velmi hořké, smutné a fascinujícím způsobem "rozviklané" dílo, které jako vyprávění nedrží pohromadě, ale jako generační výpověď je to nesmírně silné a komplexní. V té trapnosti, hluchotě a prázdnotě se zračí všechny nezdary, jež potkaly lidi, kteří zažili listopadový převrat. ______ Předpokládám, že se k tomuto filmu budeme vracet s odstupem let podobně jako se tomu stalo s Dědictvím Věry Chytilové a Bolka Polívky. S ním sdílí povadlé Sněženky mnohé rysy; především mudrlantský moralismus - který osobně nijak nevyznávám, ale chápu ho. Ale právě proto, že Machrům po 25 letech - na rozdíl od Dědictví, jehož vážnou rovinu překrylo kultovní hláškování - chybí záchytný humor, bude tento film chápán jen jako "johnovské memento" a pesimistický pohled na roky, jež právě prožíváme.______ Říkám to s plným vědomím toho, že pokládám střetnutí Johnova a Pelantova scénáře s Taušovou režií a kamerou od Chadimy za podivně nefunkční celek. Ale "chyby", omyly, rozpaky a neobratně vykoktaná poselství také o něčem svědčí... Vlastně mě to dost zasáhlo, i když nejsem ve věku hrdinů. _____ Rád bych někdy zkusil srovnat různé typy "lidových filmů", Hřebejkem počínaje, Poledňákovou a Účastníky zájezdu pokračuje a Sněženkami konče. Hodně bychom se z toho dozvěděli o národní povaze a společenském klimatu i podmínkách kulturního provozu. ______________ P.S. Jinak mě dost překvapuje, jak povrchně si spousta lidí pamatuje první film a má ho zafixovaný jako něco humorného a "kultovního". Obávám se, že ta kultovnost mu dost ubližuje. Stejně tak mě udivují otázky "proč to pokračování vzniklo", nebo rádoby dobré rady "nemělo to nikdy vzniknout". To je prostě krátkozraký fetišismus, který si hýčká původní film jako něco úžasného a "příjemného", brr.