Gympl

65%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Docela milé překvapení, které zklamává jen svou nedotažeností a finálním úprkem ke klišé. Rozehráno to bylo ale zajímavě a má to nebezpečně blízko k opravdu dobrému filmu pro teenagery.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Jen pro mladé a naivní puberťáky. Bez rozumného děje a jen tak splácané do kupy.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5
Bohužel má film mnoho nedostatků. Jedním z nich je dosti slabý scénář, ten druhý je většinou výběr špatných herců, kteří absolutně neumí hrát. Z mladých lidí umí hrát jen Mádl a pak starší herci, jako je Holubová, Kraus, Matonoha a další učitelé. Bohužel mladí neumí hrát a ty bych do žádného jiného filmu nedal. Navíc Tomáš Vorel ml. je zde jen proto, že ho tatínek obsazuje do všech jeho filmů, protože by ho nikde jinde neobsadili. Asi nejhorší herecký výkon v celém filmu.
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Čekal jsem typickou českou hovadinu a nebyl jsem zklamán. Film o ničem, možná tak o grafitech. Hvězdička za Holubovou, huliče (a Lenku Juroškovou:-) ) A snad jedinej film, kde Mádl vypadá normálně a ne jako přišláplej kačer. 12%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Jistě. Nemá cenu si namlouvat, že Vorel kočíruje svůj povoz přehledem s přehledem a bez chyb a že Gympl netrpí všemi neduhy současné české kinematografie (především špatně nasazené postsynchrony - aka Vorlův trademark - vsazené do úst neherců mě fyzicky bolely). Jen mám dojem, že snaha o to být cool a věrný v Gymplu pozvolna přestává být pouze snahou. Prakticky tu chybí nosný příběh a silnější dramatický oblouk, který by se v závěru uspokojivě uzavřel, ale jednotlivé fragmenty "nočních jízd" fungují jak pro laika, tak pro zasvěceného. Hlášky ze školní půdy jsou pochopitelně úplně mimo a vůbec si těžko umím představit, že někde může fungovat takový gympl. Mádl s Matonohou jsou výborní, Schmitzer zdatně sekunduje situačními výlevy a Vorel mladší... sakra, vážně překvapil. Mimochodem, kdyby všechny české filmy vypadaly řemeslně jako poslední půlminuta Gymplu, už bych se v kině možná nikdy nestyděl.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
0.5
Je to prakticky totéž co "Vejška", co se úrovně týče. Nečekala jsem od tohoto filmu nic, takže nejsem ani rozčarovaná, ani překvapená. Na gympl jsem chodila, ale málem bych řekla, že režisér tam snad nechodil! A o čem že ten film vlastně je? No obsah je tedy dost obsáhlý! :-) Nicméně já mám pocit, že ten film je spíš O NIČEM!!! Pro mě je to film bez humoru, jeden z nejhorších, který byl natočen v novém tisíciletí.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Čekal jsem teenage film ve stylu Janáka, ale dostalo se mi úplně něčeho jiného a by jsem mile překvapen a hned z několika důvodů. Především realistickej a myslím, že i pravdivej pohled na české školství a na dnešní mládež. Dále musím vyzdvihnout pár hereckých výkonů jako byli : Mádl, kterej zahrál namachrovanyho frajera z bohaté rodiny geniálně, dále Matonoha, Holubová, Schmitzer, Bydžovská a Hanák byli uvěřitelni. Naopak především dívčí herecké obsazení přímo otřesné. A ze známých tváří byli dle mého špatní Šteindler, a hlavně ten školník ani nevím kdo ho hrál a zbytk učitelského sboru. Ale jinak jde o vskutku originální snímek, kterých je zde málo a snad budou přibývat.
kedl
kedl
6 380 bodů
5.5
Tak právě jsem tenhle film dokoukal.. a řeknu Vám, dámy a pánové, už mi pomalu začíná docházet s těma českejma filmama trpělivost.. Na tenhle snímek jsem se docela těšil a pak přijde něco pro co, ač je čeština bohatý jazyk, ani snad není slovo .. Vorel musel bejt imrvére ožralej, protože to co tam vybral za herce pro ty drsný náctiletý nemá obdoby.. To mi připomíná větu od Šimka a Grossmana (trochu upravenou) " Vorel jr. byl vybrán v konkurzu, u kterého pořadatelé nezajistli účast" Jediný klady celýho filmu je učitelský sbor včele se Šteindlerem, ten je prostě skvělej :-) Jinak je tu naprostá nesouměrnost postav, u kterých nevidíte žádnej psychologickej vývoj, ale víte o nich jen,co se dá vyčíst z jejich dialogů (btw kolikrát vám až utrhnou uši), ale to proč jsou takový, to už si holt musíte domyslet.. Verdikt: Film, kterej pan Vorel sr. totálně nezvládl, jak napsat, tak zrežírovat a celkový dojem vyzní úplně naprázdno.. P.S. Martin Zbrožek překvapil, chtěl bych ho vidět ve větší roli!
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5.5
Přehlídka našich nejlepších NEherců s Matonohou v čele. Nebýt grafiti a skvělého Wichovo soundtracku, nestálo by to za řeč.
limeta
limeta
5 177 bodů
7.5
Jo, jde to, nenadchne, ale dá se vidět několikrát