Kajínek

62%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Celá republika slyšela o Kajínkovi. Někteří tvrdí,že je vinný a někteří zase tvrdí opak. Ať je pravda jaká chce,tak jedna věc se musí nechat a to ta,že Petr Jákl je génius. Chopil se tématu,které je u nás ožehavé a natočil ho svým "americkým" a zábavným způsobem kde akční scény mají spád a drive. Každému sice není film po chuti,protože tam je Kajínek vykreslen jedním způsobem a ostatní by si to přáli zase naopak. Každopádně film vyvolal velkou diskuzi ve společnosti a i když se film nemusí všem líbit,tak šuškanda kolem něj byla velká. No a špatná reklama je taky reklama a proto se na film houfně chodilo do kina.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Mě se Kajínek líbil.. Na naše poměr slušně zpracovaný film, i když o věrohodnosti příběhu můžeme a asi vždy budeme polemizovat. Kajínkův příběh a dění kolem něj je opředeno takovým tajemstvím, že i film má automaticky už na startu nějaký ten dob navíc.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Hezké kamerové cvičení a zajímavá postava mafiána, co s sebou tahá svého synka, ale jinak brutálně nesmyslný film, kde postavy jednají bez jakékoli primitivní logiky. Hloupost sahá až někam do nebe.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tušil jsem, že tohle žádná scénaristická perla nebude, ale v podstatě tenhle film drží nad vodou pouze ten západní look, Lavroněnko a oba "Dlouzí" a zajímavá leč po čase nudící Noidova hudba. Děj je jednoduše šílenou slátaninou a popravdě to, že všichni alespoň okrajově známe případ Kajínek, filmu spíše škodí. Možná bych uvítal přesnou rekonstrukci případu, než tuhle pohádku, která míchá kupu filmů dohromady (ikdyž zručně). 5/10
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Kajínka bych nebral, jako plnohodnotné dílo, ale spíše takový experiment, co se dá všechno vytvořit v našem státečku. Proto tu jsou pasáže, které působí zapamatovatelně, ale zbytek filmu kolísá. Jenže kamera se snaží přiblížit té americké, stejně jako styl vyprávění a akce. Ta sice není špatná, ale jisté mezery jsou vidět. Opravdu potěší hudba Noida Bárty, který podtrhl atmosféru celého filmu, což neplatí o zahraničních hercích, ti jsou tady snad omylem a výsledné předabování je jasně vidět. Hlavní hrdina je i více méně neupovídaný, pokerface badass, ale absolutně mu chybí hloubka. Film ale kolísá v tempu, kdy jindy se jede jako o život, a jindy se scény přetrpí. Zejména nelogicky vložená scéna ze začátku, kdy to vypadá, jakoby Tony Scott ukázal našim filmařům, jak se to dělá a po zbytek filmu už to nikdy nevidíme. Celkově to není špatné, ale mezery jsou vidět.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Žánr životopisný? Dá se popisovat život žijícího odsouzeného?! To měl být tvůrci Kajínek pouhou inspirací k natočení filmu třeba o, já nevím, Ivanu Procházkovi! Já na něho nemám názor. Petr Kramný mi byl taky docela sympatický a říkala jsem si, že tu svou ženu a dcerku rozhodně nezabil, ale ruku do ohně a hlavu na špalek bych za to nedala! (Ostatně jak je možné, že ten jeho příběh ještě nikdo nezfilmoval?!!!) Herecké výkony v tomto filmu jsou víc než dobré. Hlavní představitel Konstantin Lavroněnko byla nejspíš dobrá volba. Ale podle mě je to jen česká snaha vytvořit americký thriller. Moc se kolem toho filmu namluvilo a napsalo. Je to prostě prvotina Petra Jákla. A dost.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5.5
Další pokus, který se tváří, jak kdyby byl Kajínek národní hrdina, který nikdy nic neudělal.
Cettlovka
5 032 bodů
8.5
Film se mi líbil, je to celkem pěkná kriminálka. Neřeším, kdo je a kdo není Kajínek, ale zkrátka film sleduji jako každou jinou krimi. Výkony Michala a Vladimíra Dlouhých mne jako vždy nezklamaly, seděly mi i výkony Alice Bendové a Václava Noida Bárty.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5
Precizní akční klipová kamera bez akčních scén, dobrý klipový střih se sekvencemi, které zdržují, dobrý výběr reálií...celkově lehká kýčovistost, scénář je jednoduchý a povrchní, jak krátká novinová noticka. Dabing Lindy i Lavroněnka je problémem věrohodnosti filmu, prostě najednou cizinci hrají Čechy a hlas je od jinud...Zdánlivě chytrý filmový Kajínek ze sebe udělá tupce a žije si podle skutečného příběhu v klidu u přítelkyně spoluvězně. Policajti jsou tupouni, ke zprávě se dostanu násilím....opravdu bylo kolem Kajínka ještě tolik vražd, když v závěru se autoři odkazují na přesné informace? Nejlepší na filmu ? Bratr Dlouhý a Dlouhý, věrohodná soudkyně Horvátová, filmové vidění jednotlivých scén.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7
Čistá fiction snaha vytvořit "americký" thriller,který se stal jen sezonní záležitostí.Vše skončilo u traileru.