Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

68%

Komentáře a recenze 64

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Dnes jsem s rodinkou vyrazil na předpremiéru a jednoznačně jsme se shodli, že tento díl patří mezi ty nejlepší. Už od začátku je na co koukat a akcí se rozhodně nešetří. Středem vesmíru je opět kapitán Jack Sparrow kolem kterého se vše točí, protože právě jeho hledá kapitán Salazar. Mimochodem postava Salazara a vlastně celá jeho posádka + loď patří k tomu nejlepšímu co jsme mohli v cele této pirátské sérii vidět. Ty speciální efekty byly opravdu zmáknuté na jedničku a omlazení Deppa vypadalo více než dobře. Javier Bardem dokázal ztvárnit toho nejhoršího a nejděsivějšího záporáka,kterého osud postavil Jackovi do cesty. Každá scéna ve které se Salazar objevil měla až hororový nádech, čemuž dopomohla i ta krev tekoucí z jeho úst. Za tohle obrovské plus. Příběh mne velmi potěšil, protože jsem se celou dobu bavil a každou scénu, která byla klidnější ihned vystřídala akce - to aby se divák neměl ani šanci na chvilku nudit a kontrolovat hodinky. Navíc scenáristé přišli opět s něčím neokoukaným a také se jim podařilo udělat důstojné finále, které si tato série zasloužila. PS: Jediné co bych filmu mohl vytknout je to, že hlavní hrdinové vůbec nestárnou a to se tu bavíme cca o 20letech a moc nesedí časová posloupnost toho co se odehrálo v předchozích dílech. Jinak jsem spokojený a dávám 80%
  • Javier Bardem jako Salazar
  • Velký počet vtipných scén
  • Speciální efekty
  • Občas bylo Sparrowa až moc
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Salazarova pomsta patří k tomu nejlepšímu. Když vynechám první díl, který byl prostě první a jedinečný, je tento díl zatím nejpovedenější. V tomto díle se zničením trojzubce zlomí kletby oceánu a divák se dočká happyendu. SKvěle celý film doprovází Slazar, který je skvělým padouchem. Efekt jeho vlasů, které se i na souši pohybují jako ve vodě, chybějící část hlavy jsou dokonalé. Příběh pirátsky jednoduchý a akce dost a dost. DObrá tečka za Piráty z Kribiku. Nebo že by to nebyla poslední tečka? ........
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Předchozí snímek vycházející již mimo hlavní trilogii byl pro mnohé fanoušky značně rozporuplný. Ubralo se výrazně na plynu a příběh jako takový také nijak zvlášť neoslnil. A tak došlo k nápravě. Pátý filmový příběh o eskapádách Jacka Sparrowa se již svým vyzněním vrací do svých starých kolejí a dokonce nám tvůrci, byť nijak zvlášť výrazně, vrátili i Willa Turnera v podání Orlanda Blooma. Ale ano, v jistém smyslu to vypadá spíše jako dráždidlo pro fanynky na to kolikrát se tu celkově objevuje, ale lepší něco než-li nic. S Jackem Sparrowem je prostě tak nějak spjatý. Ten má má tentokrát proti sobě smrtící pirátské duchy pod velením hrozivého kapitána Salazara a pomoci mu může pouze bájný Poseidonův trojzubec. Zápletka je tedy jasná, příběh daný, jde se do toho. Zpracováním se film opět přiblížil k původní trilogii. Plynulý příběh s nechybějícím humorem, estrádní zábavnost a spousta vizuálních efektů. Co chtít víc. Vyloženě jako třetí díl to není, ale i tak je na co se dívat. Laťka byla opět o něco posunuta nahoru.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Je docela zrádnost novinářských projekcí, že na ně jdete často bez povědomí o přijetí toho filmu. Já při sledování nových Pirátů s určitostí věděl, že tohle je konec, že tahle nesnesitelně úmorná nuda je poslední kapka a nikdo to nerozdýchá. A to jako člověk, co byl smířlivý ke čtyřce. A pak jsem byl po projekci překvapený, kolik spokojených hlasů se ozývalo. Ale to jen tak na okraj. Mně to každopádně nejde na rozum, protože jsem se takhle nudil naposledy... nakonec ani nevím, kdy jsem se tak moc nudil. Možná u Pasažérů? Ani u nich ne. Chybí mi pocit dobrodružství - napojení na postavy. Nejde mi o jejich hloubku ani uvěřitelnost, ale možnost jim fandit - tady mi ta možnost není daná. Jen jeden člověk za druhým (a je jich tak strašně moc) mluví a něco chtějí, jezdí na místa a tam zase mluví... Za nimi jsou renderovány obrazy za stovky milionů, ale mně to nezajímá. Během tohohle filmu jsem si připadal vyčerpaný, zničený a neschopný čehokoliv - opravdu mě to trápilo. Ale asi přeju všem, co si to zvládnou užít, hodně zdraví a štěstí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Další instantní rychlovka, které nepomohl ani čerstvý severský vítr na režisérské židli. Nathansonův scénář není žádné terno, Depp je tady zase za blbečka a z mladých posil mi hlavně krasavec Thwaites moc nesedl.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Čekal jsem to ještě podstatně horší. Bavil mě Depp, na kterého je ve zdejším fiktivním světě nasraný už definitivně celý oceán a jemuž se příště bude mstít snad i ta vychcaná opice, bavil mě akční drajv první poloviny a pár opravdu skvělých nápadů (scéna s gilotinou je top) a baví mě i fakt, že pátý díl Pirátů se baví na účet pátého dílu Rychle a zběsile, ale co se dělo posledních padesát minut, to odráží skoro všechno, co na podobných fantasy ukrutně nesnáším. Najděme pomocí talismanu a vyvolené dívky silnější talisman, který dokáže všechno, co dokázat nejde - aneb jak se stonásobně větším rozpočtem natočit nudnější a křečovitější verzi Odvážné Vaiany. Režie více než solidní, herci více než dobří, ale ten scénář radši proklít a posadit na Bludného Holanďana. Tahle série je tematicky over, i když v jednotlivostech pořád umí překvapit.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Pirátskou sérii mám moc rád. Miluju postavu Jacka Sparrowa která je pro mně neuvěřitelným ztělesním humoru, miluju námořní scény, miluju méně usedlickou jedničku, vizuálními nápady nabitou dvojku a trojku a solidně řemeslně zmáknutou čtyřku. Popáté to už však od začátku působilo jako moc a i když se mi čtyřka líbila (dvojka je stále nepřekonatelná) bál jsem se aby pětka nebyla neuvěřitelným nastavováním klišé. A strach jsem měl i když to vzali dva noři Joachim Rønning a Espen Sandberg kteří sice natočili Oscarové Kon-Tiki (neviděl jsem a bůhví jestli někdy uvidím) ale člověk by jim těžko svěřil projekt u kterého se někdy odhaduje rozpočet až na 400 milionů dolarů. Ale zázrakem se jim povedlo natočit neuvěřitelnou pecku která je navíc jedním z vrcholů celé série. Jak jsem ji říkal rozpočet tohoto filmu se odhaduje až na 400 milionů dolarů. Těžko byste jiný film na kterém jsou ty peníze vidět. Sice 50 milionů zase bylo pro Johnnyho Deppa ale jinak jsou ty peníze opravdu vidět. A co se týče pirátské mytologie je také nejzajímavější. Záporáka Salazara hraje Javier Bardem a o něm můžu s klidným srdcem říct,že si po 23 třetí Bondovce Skyfall zahrál dalšího neuvěřitelně slizkého padoucha ze kterého navíc jde ten správný respekt a strach. Sice nedosahuje kvalit takového Davyho Jonese ale s klidným srdcem si dává Černovouse. Ve filmu se jinak opět objevuje Barbossa který má ve filmu linku která neuvěřitelně rozevírá charakter postavy a jedná se o jiný pohled na Barbossu (Geoffrey Rush je pořád super) Ve svém malém prostoru zaujme i Orlando Bloom jako Will Turner který si své odehraje i přes to, že ho není tak moc. Více prostoru mají dva představitelé mladé generace Brenton Thwaites a Kaya Scodelario. Thwaites je především nový Orlando Bloom který fajn hraje avšak více se o něm říct nedá. Avšak Scodelario si krade každou scénu pro sebe a představuje stejně silný ženský charakter jako třeba Rey ve Star Wars 7. Pětka navíc obsahuje neuvěřitelně skvělou fungující scénu s gilotinou či úžasnou akční scénu s nemrtvými žraloky. Po posledních třech dílech se také jedná o první film ke kterému neskládá hudbu Hans Zimmer ale Geoff Zanelli. A ta je slušná a hodně podtrhuje atmosféru filmu. Sice kopíruje hudbu jedničky a Klause Badelta ale neuvěřitelně funguje v pozadí scén a jakmile začnou závěrečné titulky a vy čekáte na potitulkovou scénu (která je neuvěřitelná atmosférou) nemůžete o hudbě říct nic špatného. Solidní důstojný pátý díl, slušné nalití nové krve do série a chci šestku co nejdřív. Se stejným režijním týmem pokud by to šlo!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Konečně pořádní pirátí.
  • Humor
  • Tempo
  • Vizuál
  • Mladý Jack Sparrow
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Je to tak, ta v podstatě samostatně fungující trilogie dostává už pátý film. Tvůrci se snaží, je to cítit, hlavně v provedení Salazorovi posádky, navíc oceňuji i odkazy na první trojici filmů. Bylo to velké lákadlo na návrat Orlanda Blooma v čele Bludného Holanďana, ale spíše je to jen hraní na tu správnou notu fanoušků, s tím že skutek utek. Jack Sparrow to zase táhne celé sám, ale je už starý a těch vtipů už je málo, ba jsou ohrané. Tím úplným závěrem jsem se už opravdu rozpálil! 60%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Jack Sparrow se vrátil. Opět na mol a se vší parádou. Scénář sice není nic světoborného a většinou dobré nápady se ztrácejí někdy v příšerných, nesmyslných dialozích, které jsou typické béčko. Co se filmu naopak nedá upřít, jsou dvě věci. 1.) solidně slušné tempo a když už se někde moc mluví, tak kvalitní akce vše napraví. a za 2.) to jsou efekty, ano, ty jsou opravdu, ale opravdu povedené. Rozpočet tak velký, že by z toho vzniklo 10 jiných filmů, ale efekty jsou zde opravdu do mrtě udělané a jsou to nejlepší, co jsem zatím viděl. Ano, je to přes čáru, ale dobře nakreslený. PS: Dvacetiletý Jack mluví za vše. To že to je Depp, jsem zjistil až doma.