Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

42%
Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Komediální pohádka pro celou rodinu vypráví příběh vesnického mládence Kuby a jeho věrné Kozy, který přijede do Prahy, aby pomohl se stavbou Karlova mostu. Když je Kuba ze stavby vyhozen, nachomýtne se u výroby orloje mistra Hanuše. Po dokončení orloje však nechají pražští radní Hanuše oslepit, aby své velkolepé dílo už nemohl vyrobit pro nikoho jiného. Hanuš tak alespoň před smrtí stihne orloj zastavit, čímž přivede Kubu do prekérní situace. Má za úkol orloj znovu rozpohybovat nebo bude popravena jeho dívka Máca. Tímto napínavým příběhem se prolíná i pověst o Faustovi nebo o chlupatém duchovi.  Tento první český celovečerní animovaný 3D film Jana Tománka si vysloužil nominaci na Českého lva v kategorii Nejlepší výtvarný počin.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
2
Je neuvěřitelné,že v roce 2008 u nás vznikl první animovaný 3D film a svým zpracováním a kvalitou animace připomíná snímky,které vznikly před desítky let ve světě. Když to neumíme,tak se do toho snad nebudeme pouštět,ne? Nejvíce film postrádá aspoň náznak děje a smysl proč vlastně vznikl.
Pete69
Pete69
29 743 bodů
6
Kozí příběh je celkem slušný animák a to hlavně pro našince. Příběh kolem mistra Hanuše a Staroměstského orloje, čerti, úpisy, láska a dobrý konec. Prostě pohádka s jednodušší 3D animací. Líbilo se mi zpracování staré Prahy, jen nevím, koho napadlo ty budovy pokroutit. Taková dobrá jednodušší podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Jak málo důstojnosti (o talentu a schopnostech ani nemluvím) musí v člověku být, aby uvedl v kině takový film? Tohle je ještě znatelně horší po technické i příběhové stránce, než kam před zhlédnutím sahala moje fantazie. Jeden z nejodpornějších produktů (nejen) naší kinematografie, který skutečně fyzicky vzbuzuje nechuť.

Dodatečné informace

Původní název:
Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (více)
  • Česká republika Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Premiéra v ČR:
16. 10. 2008
Země původu:
Česká republika
Rozpočet:
2,8 mil. USD
Čeština:
Kozí příběh - Pověsti staré Prahy je dostupný s českým dabingem

Další z kolekce Kozí příběh - Pověsti staré Prahy


Podobné


Powered byJustWatch