Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

42%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2
Je neuvěřitelné,že v roce 2008 u nás vznikl první animovaný 3D film a svým zpracováním a kvalitou animace připomíná snímky,které vznikly před desítky let ve světě. Když to neumíme,tak se do toho snad nebudeme pouštět,ne? Nejvíce film postrádá aspoň náznak děje a smysl proč vlastně vznikl.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Kozí příběh je celkem slušný animák a to hlavně pro našince. Příběh kolem mistra Hanuše a Staroměstského orloje, čerti, úpisy, láska a dobrý konec. Prostě pohádka s jednodušší 3D animací. Líbilo se mi zpracování staré Prahy, jen nevím, koho napadlo ty budovy pokroutit. Taková dobrá jednodušší podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
0
Jak málo důstojnosti (o talentu a schopnostech ani nemluvím) musí v člověku být, aby uvedl v kině takový film? Tohle je ještě znatelně horší po technické i příběhové stránce, než kam před zhlédnutím sahala moje fantazie. Jeden z nejodpornějších produktů (nejen) naší kinematografie, který skutečně fyzicky vzbuzuje nechuť.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Netuším, co kdo přesně čekal, ale mě těch 75 minut uteklo celkem svižně a nějaký extrémní pocit nudy se moc nedostavoval. A klidně jsem schopen se na příběh bisexuální Kozy mrknout ještě někdy znovu...5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Dobrá blbovina. A ten dabing...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
3
Chvílemi děsivé, nesourodé a hlavně totálně překombinované a nudné. Jestli tvůrci chtěli vzbudit v dětech zvědavost ve starých pověstích, tak je spíš vyděsili k smrti, že je neotevřou ani hráběmi. A nepomáhá tomu ani střízlivá stopáž. Tohle je prostě hrůza.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
1
Fakt, že tento film ve své době některé učitelky dějepisu pouštěly žákům na základkách vypovídá něco o jejich zápalu a kvalitě českého školství obecně. Nejedná se totiž o kulturně významný film ani o zábavnou formu výuky. Je to úsměvný bizárek, který spíše než děti ocení starší lidé, kteří vyrůstali na internetu. Pozitiva jsou dost relativní, ale já se poměrně bavil nad tou debilní animací a ohavným designem postaviček - v tomto směru mi to připomnělo Terkel má Problém. Ač byl film prodáván jako pohádka pro děti, tak obsahuje dost úchylných gagů, které jsou zábavné mírou svého nevkusu a pokleslosti (prsatá ženská schovávající mezi ňadry hřebíky, v kostele močící dítě, pohlavkování dětí, teplá hradní stráž, koza milenecky toužící po svém pánovi, oční bulva v polívce...). Za nejhodnotnější pozitivum lze považovat reflexi bezpečnostních pravidel stavby Karlova mostu ve 14. století, zhovadilosti lidu a pokrytectví církve - v tomto směru mi to trochu připomínalo Fimfárum, ač to je po všech stránkách podstatně kvalitnější dílo. NEGATIVA: Nezpochybnitelnou vadou je velmi špatný scénář. Celá výstavba děje a vývoj postav je naprosto o ničem. Výsledek postrádá smysl a působí velmi samoúčelně.____Nutno dodat, že druhý díl upustil od výše zmíněných pozitiv (bizáru), aby se více vyprofiloval jako pohádka a šel na ruku dětem. Výsledkem jest, že otravnější film jsem dlouho neviděl.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
0
A tohle má být jako co?
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Naprosto nulovej scénář, příběh také nic moc. Jde vidět, že tvůrci mají hodně nakoukáného Burtona a jeho mrtvou nevěstu, chvíle mi připadalo, že se tvůrci snažej ho napodobit, ale nedaří se to. Celá ta pasáž s tou kozou mi přijde zbytečná a určitě by se bez ní film obešel, ale i tak je to bííída. Jedna hvězda je za animaci, sice není v žádném případě srovnatelná s tou zahraniční, ale snaha se cení.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
0
Už dlouho se mi nestalo, že bych film vypnul daleko před jeho koncem.