Tři bratři

58%
Tři bratři
Plakát traileru
Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska… Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Režie se ujal Jan Svěrák, který již dlouho hledal vhodný pohádkový námět, na kterém by mohl spolupracovat se svým otcem. Nabídku podílet se na filmu jednoho z nejúspěšnějších českých režisérů posledních let přijali Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Ivana Chýlková, Bolek Polívka a mnoho dalších skvělých herců. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Tři bratři jsou pro mne nejslabším spojením dua Svěrák - Svěrák. Písničky jsou pěkné a příběh s Vojtou Dykem je i zábavný,ale jako celek mne to moc neoslovilo. Navíc příběh s červenou Karkulkou působí hodně pedofilním dojmem,když vezmu v potaz kolik Karkulce a kolik jejímu zachránci.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Tato pohádka má kvalitní Svěrákovský rukopis, na druhou stranu mládí herci se moc nepředvedli a na mě je těch písniček až moc. Je to směska kvalitních časem prověřených pohádek a celkově na mě tato pohádka udělala dobrý dojem a postupně se probojovala mezi stálice našich vánoc.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Duu Svěrák & Svěrák se opět povedl fenomenální kousek. Tři velmi známé klasické pohádky 'Šípková Růženka', 'O Červené Karkulce' a O dvanácti měsíčkách' spojili k sobě (nikoliv dohromady), do každé vsadili jednoho ze tří bratrů, kteří vše propojují v celek a vše proměnili v jednoduchý a velmi chytlavý pohádkový muzikál, jaký tu ještě nebyl. Dětem je tak takový žánr více přiblížen a ve světě české kinematografie byla konečně zalepena dlouho trvající díra. Výprava už dle očekávaní velkolepá, kterou navíc zvýrazňuje nádherná kamera. Už od počátku je poznat, že je snímek určen pro velmi malé děti. Děcké stíny během -Svěrákového- vyprávění jakoby s kina je vtipné a cílené. Vypravěč prostě mluví k dětem a komunikuje s nimi. Oceňuji nápaditost celého projektu a hlavně jeho zaměření. Pro ty nejmenší je vyprávění srozumitelné a jak jsem se již zmínil, melodiemi velmi chytlavé. Klobouk dolů. Z tohohle bude klasika jak vyšitá.

Dodatečné informace

Původní název:
Tři bratři (více)
  • Česká republika Tři bratři
  • Česká republika Three Brothers
  • Česká republika Traja bratia
  • Česká republika Trzej bracia
Premiéra v ČR:
14. 8. 2014
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika, Dánsko

Podobné


Powered byJustWatch