Pohádkář

44%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Jiřímu Macháčkovi jsou tyto role asi souzené. Tento kousek se ale nezařadí mezi mé oblíbené. Film nemá rádný závěr, ani hlubší myšleknu. Jednou jsem viděl a znovu už nemusím, přesto jsem ve filmu našel i něco dobrého a v klidu se na něj dodíval. 60% snad jen kvůli Jirkovi Macháčkovi.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Epstein kriminálky neumí, to víme. Michálek to nezachránil, to bylo asi nad jeho síly. Mě nejvíc mrzí, že "vztah" mezi vyšetřovatelem a pronásledovaným pečlivě budovaný po celý film nikam nedospěl, takže to, co mohlo dát tomu rozplizlému ději nějakou formu a smysl, nakonec zůstalo ladem.
avenis
avenis
7 963 bodů
4.5
Dnes jsem film viděla podruhé, po několika letech. Tehdy jsem byla celkem znechucená. Dnes jsem se snažila být více vnímavá. Na konci filmu bych toho chlapa asi shodila do té bujné vody sama. Co by byl bez žen? Prd. A není mu trapné využít i vlastní dceru. Manželka, milenka (to učení dcery na ukulele, to snad ne...) právní zástupkyně/milenka/matka dcery č.2, dluhy, zpackanej život... Chce se mi zvracet. Vyšetřující, sám podobně poznamenán, akorát ne takový kanec. Ostatní lehce napružení. No, když budu chtít zvednout tlak, vím, co si pustím. (28.1.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
6.5
Viděla jsem ten film dvakrát, ale zas nevím, jestli jsem ten závěr správně pochopila. Je to jakési moc překombinované. Četla jsem, že Jiří Macháček se kvůli tomuto filmu naučil hrát na ukulele. Tak alespoň něco! :-)
hp24
2 833 bodů
5.5
Zajimavy film, dobre davkovani zapletek a novych informaci do pribehu ..... jen mi unika smysl a pointa, nemluve o nepochopitelnem prolinani Machackovy postavy s Hadkovou postavou. Aha, ted tady ctu, ze predlohu napsala Barbara Nesvadbova, tak to uz je jasne, ze bych smysl a pointu hledal marne. Nicmene skvele herecke vykony - prekvapenim pro me je zejmena prirozeny vykon Evy Herzigove a take Anny Linhartove. Takze herecke vykony a kamera povysily me hodnoceni o 50 bodu na cislo 55%.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
2
Vladimír Michálek je režijně podepsaný pod filmy Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala, Babí léto, O rodičích a lidech a Marek Epstein napsal scénáře k hitům Václav, Roming, Vrásky z lásky, Ve stínu, Šťastný smolař či Osmy. A teď se oba podepsali pod Pohádkáře. A to jako fakt, jo? Těžko uvěřit, že za tímto kýblem nudy stojí tak osvědčená dvojice. I když oba pánové již spolupracovali na snímku Posel (kde mimochodem hrál také Matěj Hádek) a ani to se stejně jako Pohádkář moc nepovedlo, takže podle mě jim spolupráce moc nesvědčí a snad již žádná nebude.
harry456
harry456
2 437 bodů
3
Nezáživné a velmi nudné. Nic jiného nelze dodat.
lukas
lukas
1 523 bodů
6.5
Nečekal jsem film, který bude nějak začínat a nějak končit. Vychutnal jsem si řemeslo Vladimíra Michálka, kameru Martina Štrby, talent herečky Anny Linhartové, atmosféru. Výsledný dojem opět poněkud sráží zvolený scénář (Marek Epstein podle knihy Báry Nesvadbové). Sem tam nelogičnost (lidé se vzácnou krevní skupinou jsou v Praze jen 3?!?), hluchá místa. Sneslo by to nůžky. Nic moc jsem od toho předem nečekal, takže mě výsledek vlastně příjemně překvapil.
bmagic
bmagic
567 bodů
4.5
Asi nejsem jediná, pro koho šlo o zklamání po velkém očekávání. Velké očekávání přišlo s hereckou sestavou, vždyť Jiří Macháček, Aňa Geislerová, Matěj Hádek, Anička Linhartová, ale i osvědčený režisér Michálek - to by měla být záruka na kvalitní zážitek. Ale to bylo také to jediné pozitivní. Musím se připojit k ostatním, kteří film nepochopili.
dis
dis
461 bodů
3
Ukázka nepodařených českých filmů - přesně ten typ, které kdysi Jaroslav Žák v Bohatýrské trilogii využíval jako nástroj mučení. Sentimentální a líbivá předloha, nezajímavá režie. Herci to nezachrání (a vypadá to, že o výsledek ani moc nebojují :-( )