Pohádkář

44%
Pohádkář

Příběh muže mezi dvěma ženami, příběh o vášni, touze, podvodu a lži a věčném odpouštění vznikl podle knihy populární spisovatelky Barbary Nesvadbové. Má podobu takřka detektivního příběhu. Kapitán Rott pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Díky tomu se dostává doprostřed příběhu muže, který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a díky tomu dokázal žít dva odlišné životy. (oficiální text distributora)

 




Recenze: Pohádkář

Kinobox.cz
65%

Načrtnutá dějová linka není v rámci sledování filmu tak složitá, jak se může zdát. Je dost patrné, že tvůrcům šlo spíš o zachycení nálad, vhledů do jednotlivých duší. Kamera Martina Štrby je opět prvotřídní, střihy a skoky v čase do minulosti a zpět nenásilné, pochopitelné. Celý tvůrčí tým odvedl velmi dobrou práci.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Jiřímu Macháčkovi jsou tyto role asi souzené. Tento kousek se ale nezařadí mezi mé oblíbené. Film nemá rádný závěr, ani hlubší myšleknu. Jednou jsem viděl a znovu už nemusím, přesto jsem ve filmu našel i něco dobrého a v klidu se na něj dodíval. 60% snad jen kvůli Jirkovi Macháčkovi.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Epstein kriminálky neumí, to víme. Michálek to nezachránil, to bylo asi nad jeho síly. Mě nejvíc mrzí, že "vztah" mezi vyšetřovatelem a pronásledovaným pečlivě budovaný po celý film nikam nedospěl, takže to, co mohlo dát tomu rozplizlému ději nějakou formu a smysl, nakonec zůstalo ladem.
avenis
avenis
8 145 bodů
4.5
Dnes jsem film viděla podruhé, po několika letech. Tehdy jsem byla celkem znechucená. Dnes jsem se snažila být více vnímavá. Na konci filmu bych toho chlapa asi shodila do té bujné vody sama. Co by byl bez žen? Prd. A není mu trapné využít i vlastní dceru. Manželka, milenka (to učení dcery na ukulele, to snad ne...) právní zástupkyně/milenka/matka dcery č.2, dluhy, zpackanej život... Chce se mi zvracet. Vyšetřující, sám podobně poznamenán, akorát ne takový kanec. Ostatní lehce napružení. No, když budu chtít zvednout tlak, vím, co si pustím. (28.1.2021)


Dodatečné informace

Původní název:
Pohádkář (více)
  • Česká republika Pohádkář
  • Česká republika Storyteller
Premiéra v ČR:
6. 11. 2014
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika

Powered byJustWatch