Anděl Páně

77%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Jedna z nejlepších českých pohádek posledních let. Lví podíl na tom má skvělý casting v podobě Trojana s Dvořákem. Jejich ztvárnění anděla Petronela a čerta Uriáše je zábavně hravé. Sledovat jejich vzájemné kočkování a hlášky mne velmi bavilo. Na filmu jde hodně vidět televizní produkce (převážně na speciálních efektech) což trochu kazí dojem z filmu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Anděl páně je jedna z našich nejhezčích pohádek, která byla v tomto tisíciletí natočená. Sourodá dvojice hlavních hrdinů, naivní anděl a lišák čert. Dobrá režie, staré prvky se mísí s těmi novými, takže si v ní najdou své staromilci i modernisté. Touto pohádkou na vánoce nepohrdnu, když je čas.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hlavně díky té dvojce Trojan, Dvořák je to dost nahláškované, takže se člověk fakt baví (což se u každé nové pohádky rozhodně říct nedá). 6/10
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Výborná česká pohádka a po dlouhé době český film, který stojí za nějaké zhlédnutí. Strach věděl, co dělá a s pohádkou si dal dost záležet, jen škoda, že takových lidí, jako je on, je v české kinematografii tak zatraceně málo, hned bychom se mohli nyní něčím chlubit.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Poprvé jsem na tom byl zadarmo v kině o Vánocích a viděl to i poté, takže po několika shlédnutí musím říci, že se jedná o jednu z nejlepších pohádek po revoluci natočených a herecké obsazení je skvostné. Ovšem bez koho si tenhle film nedovedu představit je Ivan Trojan.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Zaplať PánBůh, že nemusím mít Strach!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Nesrovnatelné se staršími pohádkami, ale s pohádkami dnešní doby určitě jedna z těch lepších. Příběhově sice nic moc, ta linie s tím párem hraběte a služky chladná, nezajimavá, ovšem tato pohádka více sází na tu komediální linii, která je mnohem zábavnější. Trojan ve své roli tak jako v každé své roli naprosto výbornej, navíc skvěle hláškuje, sekunduje mu skvělej čert v podání Dvořáka. Docela mě překvapily triky, sice to není žádná díra do světa, ale jsou působivé, zejména vyobrazení nebe.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
"Ježíšku, kam letíš? Co snídaně?!" - "Jdu si hrát s Jidášem." - "Aha. Ale ne, že se zas vrátíš s brekem." Milá česká pohádka kde exceluje Trojan jako Anděl a Dvořák jako čert. "Drbna? Tu si rovnou vem čerte!" - 80%.
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Krásná pohádka, vkusná i vtipná. Po každém dalším zhlédnutí ji mám ještě raději, takže patří mezi nejoblíbenější.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Po delší době zase krásná pohádka. Ivan Trojan bez komentáře, tenhle chlap snad neumí být špatný. Moc se mi líbil David Švehlík a Zuzana Kajnarová, holka krev a mlíko. A postavy z nebes tomu celému dávají neskutečný šmrnc. Vždy se ráda podívám.