Šťastný smolař

66%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Velmi dobře obsazená a osobitá pohádka, která je na je částečně pojata dosti moderně, ale má i prvky klasické české pohádky. Ivan Trojan dal pohádc šmrnc a opravdu jsem se nenudil. Negativně hodnotím snad jen výkon paní štěstěny a její dcery. Jinak ok - 70%.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Velmi příjemná pohádka, která svojí dominantu předvede na skoro groteskním začátku a ač se tvůrci snaží, nedokáží se mu přiblížit. Ale ten konec, který si na nás přichystali, to mi spadla brada. Geniální dialogy, vypointované scény a herecký um Jiří Dvořáka povznesl celý film o úroveň, možná i o dvě víc.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Působivá pohádka,napínavá, chtělo by se napsat "klasická", ale to by se nesměl vynořit motocykl... No, beru. (26.12.2012)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
4
Zdlouhavá, chaotická pohádka (než se divák dočká konce, stihne několikrát usnout) s naprosto nemožnou "paní prezidentovou". Občas nebylo jasné, kdo je kdo a vypravěč tomu zrovna moc nepomohl. Působil tam spíš rušivě. Ani dobří herci s hloupým scénářem a excentrickým režijním vedením nesvedou zázraky. Strach se rozhodně nevyrovná ani Hynku Bočanovi, ani Svěrákovi či mnohým dalším.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Na každé Strachovo nové televizní dílko se těším. Sic ne vždy se podaří naplnit divácká očekávání, snímky Lotrando a Zubejda i Anděl páně ukázaly, že pohádkový žánr s komediálními prvky Strachovi naprosto sedí. Znovu tedy vstoupil do stejné řeky, znovu s Ivanem Trojanem a znovu to vyšlo. Přestože na výpravnost Anděla páně Smolař nemá, předčí ho v mnohém jiném, jako je množství vtípků a komediálních scének, ve kterých je Trojan jako ryba v rybníce (a v jedné scéně to platí téměř doslova) či v tvůrčích nápadech (Monte Karlo, koláže á la Karel Zeman). Věřím, že se tahle pohádka zařadí ke každoročním stálicím a bude patřit k těm, které konečně zruší monopol Mrazíka a Pyšné princesy.
Jonák
Jonák
1 659 bodů
8
Velmi působivá a příjemná pohádka. Originální a zajímavý (nepředvýdatelný) děj v kombinaci s dobrými herci tvoří skvělý film. Samozřejmostí je také velmi četné množství různých vtipů a vtipných scén, díky čemu si film užijete ještě více. Také cením, že jsem se po celou délku stopáže nenudil - film má spád.
strachovka
strachovka
824 bodů
10
Režisér Jiří Strach opět dokázal, že je mistrem svého řemesla. Tato originální pohádka, potěší malé diváky a pobaví dospělé. Filip Cín, který se stal dalším hercem, kteří se ve filmech J. Stracha oběvují téměř pravidelně, nám ukázal, že po seriálu První krok, uděla obrovský krok a posunul svoji hereckou kvalitu o několik levelů nahoru. Ivan Trojan v dílech pana Stracha nemůže chybět a pan režisér moc dobře ví, proč ho obsazuje, vždyť kdo by tuto roli zahrál líp, než pan Trojan. Pohádka kde po 10 minuták chce hlavní postava spáchat sebevraždu si zaslouží pozornost. Kdo ji ještě neviděl, měl by svoji chybu i hned napravit a na film se podívat. Stojí opravdu za to.
Kick077
Kick077
596 bodů
8
V celku povedená pohádka, která není jenom pro děti. Sem tam se objeví povedený vtip. Dá se bez problému vidět i víckrát.
sisisi
sisisi
441 bodů
10
Tak dobře jsem se u pohádky dlouho nepobavila. Naprosto výborné hlášky, které odrážejí současnou politickou situaci a i zajímavá zápletka pohádky. Byla napínavá a nebylo úplně jasné, jak skončí. Doporučuji všem!
zuz
zuz
395 bodů
10
Bomba!Co věta to hláška.Pan Trojan je opravdu PAN herec.Jeho smích je nepřekonatelný.Pohádka a celý její děj je originální.Není,ale moc pro děti,které tento humor nepochopí.