V nitru Llewyna Davise

68%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
V nitru Llewyna Davise to mám podobně jako se samotnými režiséry. Určitě se jedná o kvalitu,která mi však nesedí,nic mi neříká a nedokážu jí patřičně ocenit. Řemeslně solidně odvedená práce,hudba je příjemná a dobře se poslouchá a příběh? Ten tam někde pod tím vším možná byl,ale byl tak nevýrazný a nezajímavý,že jsem ho ani neregistroval.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Coeni točili pro mě tak skvělé filmy! Nechápu, proč se poslední roky nedokážu na jejich novinky naladit. Llewyn Davis mě především otravoval. Nevěřil jsem mu jako postavě, nepůsobil na mě ani jako zajímavý filmový hrdina, ani jako přesvědčivý člověk. A to samé můžu říct o světě, ve kterém se pohybuje. Není ani zajímavý coby karikovaný výmysl, ale ani mu nevěřím jako realitě. Celé to na mě působí jen jako nedotažený konstrukt. Mladému debutantovi bych možná hodil čtyři hvězdy za tu slušnou depku a pěknou hudbu, ale od Coenů už chci něco víc. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Jednohubka o looserovi, který chce něco dokázat, ale boužel posere, na co sáhne a potkává samé podobné existence jako je on sám. Rozhodně spíš to slabší z Coenovic dílny. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Tenhle film se vůbec nepovedl, problém už je ve scénáři a bez ohledu na renomé tvůrců je to školácky provedené a dokonce i nepříliš dobře natočené. Promarněný potenciál.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Podívaná, která v mých očích dojíždí na to, že o nepříjemných životních situacích vypráví až moc příjemně. Rovnoměrné tempo epizodní narace tentokrát nenarušuje (v pozitivním slova smyslu) žádná výjimečná vedlejší postava ani žádný okouzlující filmařský nápad, kterým by Coenovci rozčísli povrchnost a dostalo se až na jejich typický atmosférický poetismus. Isaac fajn a hudba hezká, i když ji ocení především folkoví nadšenci nad cca 80 let :)
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Vcelku depresivní snímek, který oplývá melancholickou atmosférou. Na druhou stranu zpívané pasáže zajímavými písněmi tomu dávají příjemné kouzlo. I když, ta depresivní stránka filmu je tam tak v 90% . Llewyn Davis je opravdu velký smolař, a husté je, že si z toho prakticky nic nedělá. Ví, že se narodil mu syn bez jeho vědomí a on si řekne: tak ok, mám syna, no a co? Nevím moc proč, ale mě toto prostě bavilo. Bratři Coenovci nezklamali, opět. 77%.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Na tohle drama jsem byla dost zvědavá, ale ve výsledku mě zrovna neoslnilo. V nitru Llewyna Davise má být zřejmě ukázkou několika dnů z života problematického hudebníka. Více méně jsem se nudila a dumala nad možnou symbolikou, například té zrzavé kočky. Mám pocit, že hloubku zaznamenají spíše fanoušci country. 70 %
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
5
Filmařsky dobře zvládnutý film, ale dějově dost slabý. (Ne)talentovaný muzikant, který se nemůže prosadit a smířit se smrtí spoluhráče. Film je krátké vyprávění o protloukání tímto prázdným a nikam směřujícím životem. Bezesporu se najdou zajímavější náměty k filmu v této branži. Např. Janu Nedvědovi tleskal vyprodaný Strahov, jeho hit Stánky znal snad každý Čech, vděčný terč médií kvůli vztahu s lolitkou, rozvod a přežívání v chatrči a dnes na vystoupení folkové legendy přijde pár desítek lidí. Nebyl by to zajímavější film než 105 minutové nahlédnutí do nitra Llewyna Davise?
voleman
voleman
927 bodů
8.5
Na bratry Coeny opravdu smutný film, to ale rozhodně neznamená že by nebyl povedený. Je pravda, že se ve filmu skoro nic nestalo, ale zcela pevná režie udržela film pohromadě a po celou dobu udrží vaší pozornost a nenudí. Skoro chybí pro Coeny typické absurdní situace a celý příběh je takový rozvláčný, ale ve výsledku dostanete parádní pohodové drama. Režie je v tomhle snímku tak silná, že ke konci prakticky na vlastní kůži cítíte tu smůlu, kterou prožívá hlavní hrdina a soucítíte s ním. Hlavní herec hrál svého smolařského muzikanta velmi přesvědčivě, a ani se zbytkem herecké party jsem neměl sebemenší problém. Dalším kladem je velmi dobrá folková muzika, na které film také do jisté míry stojí. Takže jestli toho od filmu po příběhové stránce zas tolik čekat nebudete, tak vám tohle pohodové hudební drama s perfektně padnoucí muzikou a jistou režii nejspíš sedne tak jako mě. 85%
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
8
Zklamání. Představoval jsem si to jinak, než že budu celou dobu sledovat nesympatickou postavu, které se dějí vcelku zaslouženě ošklivé věci. Atmosféru to chvílemi má a hudba je fajn (jenom fajn, ne skvělá). Ale má očekávání byla nastavena podstatně víš, vzhledem k tomu, že je to film od Coenů vyprávějící o folkovém zpěvákovi.