Bony a klid 2

35%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4.5
Velmi slabý odvar prvního dílu. Toť vše.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Film odtržený od času a prostoru, který by zároveň tak hodně moc chtěl být moderní a aktuální (legračně nemístné popkulturní odkazy). Postavy se zjevují kdekoliv kdykoliv po celé ČR, náhodně se potkávají a cítí k sobě náhodné emoce. Prachař chodí po světe, mlčí a spí s náhodnými ženami (které se k němu v prvním dialogu chovají jako k mnohaletému známému), všichni veksláci jsou milionáři krom Skamene, protože to tak je napsáno ve scénáři. Nechce se mi komentář třídit do soudržného celku ani se starat, jestli srozumitelně říká všechno, co chci, protože to nedělá ani Olmer u svého filmu. Typická řachanda od nul pro nuly o nulách, které jsou na tom ještě hůř - aby se bylo komu smát. Viz scény na pracáku nebo prostřihy nedůstojných zaměstnání - diváci se smáli nejvíc za celou dobu, protože to chtějí - vidět lidi, co jsou na tom hůř než oni.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4
Jak ohodnotit dvojku prvního hitu? Příběh je složen z minietud, které jsou titulkově (lehce nepochopitelně) členěny, odkazují na výborný první díl ( režije Vít Olmer ), kam se stále vracíme. Režisér na nás chrlí svá společenská traumata ( byť někdy asi pravdivá), politickou satiru, komunální humor, vrací se ke svým Playgirls, rómské tématice. Filmem nás provází one man show Romana Skamene, který jako jediný vekslák se nechytl a snaží se zbohatnout na záchodkách na Okoři? Vložené etudy o prostitutkách, zkrachovalých vztazích, jsou neuvěřitelné a moc nesouvisí s filmem. Amatérské výkony nezachrání v celku ani zkušení herci. Na druhou stranu dobrý a zajímavý střih a tempo jak od Baze Luhrmanna nekoresponduje s filmem. Jsem rád, že 71 letý Olmer má stále odvahu dát na plátno to, co si myslí, i když výsledek je jakási lidová parodie. Vypadá to, jako když uděláte Babovřesky akčně, klipovitě, právě jak Romea a Julii od zmiňovaného Baze Luhrmanna. Velmi zvláštní tvar. Tak to je dvojka Bonů. Takže to bude divácký hit?
  • střihově neobyklé na český film
  • kamera, hudba, možná
  • dramaturgie, etudovost, reminiscence, scénář
  • herci a výběr, tedy určitá část, pokud nevadí amatérský styl
  • divné efekty, zejména obrazové bubliny, co to mělo být?
  • (premiéra ve sportovní hale se špatným zvukem)
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
3
Bezzubá, hloupá, přepjatá, žánrově neujasněná (zpočátku to asi má být komedie, následně něco na způsob thrilleru, ale není to ani vtipné, ani napínavé) a extrémně bulvární rádoby satira, jejíž tvůrci jsou bezpochyby přesvědčeni, že se jedná o stoprocentně pravdivý obraz dnešní doby. Film dobrý (a určený) pouze pro vášnivé internetové "diskutéry", kteří nenávidí všechny a všechno a za svůj pos*aný život viní každého, jen ne sebe.
Hare77
Hare77
2 051 bodů
4.5
Dobrá kamera, svěží střih s přemírou titulků a divných zrychlovaček, deformací obrazů, efekty, které film nikam neposouvají. Stále připomínání prvnho dílu, abychom určitě věděli, kdo je kdo. Současná lacinější satira na dnešní dobu je sice odvážná, ale jde po nejhrubším povrchu. První díl 75%, druhý, vzhledem k mnoha okolnostem 50%, i když na film budou asi odlišné názory. Celkově spíš lidovější, komunálnější, komedie, parodien, než drama.
king-kurt
king-kurt
1 280 bodů
4.5
Zajímavá projekce na hokejovém stadionu Sparty. Návrat o mnoho desítek let zpátky, show se nekonala, myslel jsem, že to bude nějak vyjímečné a nebylo. Jedničku jsem viděl v televizi, chápu, kdo byl vekslák, i když je to stará doba, ale ve filmu to bylo zbytečné vysvětlovat, nic jsme se o tom nedověděl. Trochu Playgilrs, trochu Nahota na prodej, takové ty lidovější filmy, dlouhý videoklip s titulky, slabšími hereckými výkony, včetně těch mladších, až po ty vyloženě amatérské. Scénář se skládal z posbíraných komunálních i politických fórů. Nejen jakési bubliny ve filmu a titulky mi moc nedávali smysl.
  • střih, tempo....
  • příběh
filmomaniak
501 bodů
4.5
Film nic moc jediný co si pamatuji je jenok konošuk :DD nic víc.
pateta
461 bodů
7
Pokračování nedosahuje úrovně první části.
dubjanka
416 bodů
5.5
Jednička byla lepší,nic moc,možná jsem čekala od toho trošku víc.
dagous
dagous
382 bodů
8
Celkem dobrý, jednička se mi líbila víc.