Kráska v nesnázích

69%
Kráska v nesnázích

Stejnojmenná báseň Roberta Gravese inspirovala Jana Hřebejka a Petra Jarchovského k vytvoření milostného příběhu mladé ženy řešící dilema lásky ke dvěma mužům, dilema mezi sexuální závislostí a zajištěnou budoucností pro sebe a své děti, dilema vztahů ke své matce a otčímovi a ke své tchýni. Film Kráska v nesnázích je plný vypjatých zvratů i komických a paradoxních rozuzlení se strhujícími hereckými výkony a vynikající hudbou.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Duo Hřebejk- Jarchovský opět předvedli svoji dokonalou trefu do současných každodenních starostí a slastí. Poukazuje na mezilidské vztahy, tentokrát hlavně v rodině. Postavení za svoje zájmy, smíření s životním údělem, ústupky a dodržování určitých zásad. Úcta v sebe i k ostatním, vůle pomoct druhým a ctít každého z nás. Myslím, že v nějaké té povaze, jak je tu dokonale prezentováno, se určitě každý divák někde uvidí. Příběh je vyobrazen zcela nenásilnou formou. Tedy tak, jak jsme u Hřebejka zvyklí. Děj se odvíjí svým přirozeným tempem, takže dokáže dobře vyobrazit psychologii každé postavy. Během chvilky víme, co od koho čekat. Snímek má vysokou kvalitu a nese v sobě takové určité poselství k zamyšlení.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Další strašné zklamání nad prázdným filmem, který je tak strašně ze života, až se na něj nedá koukat. Nuda, šeď, zbytečnost. Nic víc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kráska Aňa a její peripetie s muži (otčím Schmitzer je faking brilliant), Hansardova mjůza...prostě celé to fakt funguje a ani se nechce věřit, že stejný člověk, který teď točí např. nudné amatérské porno (svatá čtveřice) uměl takhle pracovat s postavami. 8.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Kráska v nesnázích (více)
  • Česká republika Kráska v nesnázích
Premiéra v ČR:
7. 9. 2006
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch