Hezké chvilky bez záruky

48%
Hezké chvilky bez záruky
Plakát traileru

Tragikomedie, jak si nelze dělat iluze,v jejímž středu stojí postava psycholožky Hany, která se snaží řešit nejrůznější životní situace svých klientů, mladých i starých, bohatých i chudých, i duchem, do jejichž spletitých osudů se zapojuje také její vlastní životní příběh. Ve výrazných epizodách, v útržkovitém zachycení jednotlivých emociálních příběhů lásky opětované i neopětované, žárlivé i posesivní, zvrácené i altruistické, - všech těch touhou po lásce řízených osudů, které na sebe narážejí a vzájemně se proplétají i s životním příběhem samotné psycholožky - všech, které trápí potíže spojené se zaměstnáním, kteří trpí pocitem strachu, že neobstojí, díky nejrůznějším tlakům, příliš velkou zodpovědností, konflikty s kolegy, nejistotou pracovního místa, depresemi z pocitu přetížení i jednotvárností a nudou. Autoři chtějí postihnout celý rejstřík současné problematiky tak, aby v jejich spletité kumulaci vynikla směšnost i hrůza žabomyší existence mnohých z nás.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5
Skvělý nápad a spousta z ženského pohledu nahlížených komických situací (scénáristky se myslím výborně bavily), odpozorovaných ze života. Chytilová je dobře čitelná, ale tentokrát se těžce utnula s výběrem hlavní představitelky. Janěková na hlavní roli ve filmu prostě nemá, neutáhne to a především film ničím neozvláštní, nedodá mu potřebnou lehkost, neupocenost, drajv. Sedí to na zadku a ta popisnost jejího hraní ostře kontrastuje s tím, co by role potřebovala. Divák se trápí za ni :-(
  • nedoceněný scénář
  • Jana Janěková starší v hlavní roli
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Přepjatý film o přepjaté době. Chytilová možná trochu přehání ve svém karikování úplně všeho, přepjatost je tu takový pevný bod - střed vesmíru, okolo kterého se všechno točí. Nejsem si jistý, že je to až tak špatné, jakkoliv se to možná někdy zdá. Jako film plný negativní energie ale skvělé.
Fingon
16 886 bodů
6
Mám úchylnou představu vidět paní profesorku, jak točí akční film, třeba remake Hard Boiled. Věřím tomu, že by to dokázala ukočírovat, a že by to byl mnohem lepší film než Hezké chvilky bez záruky.

Dodatečné informace

Původní název:
Hezké chvilky bez záruky (více)
  • Česká republika Hezké chvilky bez záruky
Premiéra v ČR:
21. 9. 2006
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Hezké chvilky bez záruky je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch