Něžné vlny

62%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
NA české poměry slušný film. Ve filmu je pár slušných scén a je to místy i vtipné. Jen se ptám, proč jsou poslední dobou dobré jen ty filmy, které se odehrávají za minulého režimu? Prostě je z čeho vybírat.. dnes se dá natočit slušný film jen o mafiánech.. :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Velmi trapný mix kvalitního (ne moc zajímavého, ale zvládnutého) řemesla, nejlacinějšího humoru a drzosti bez špetky vkusu znásilňovat českou historii. Vieweghovina na druhou, kde nemá co vzbuzovat zájem. A mně nebaví se k tomu vyjadřovat. Ten můj zvyk psát komentář ke každému zhlédnutému filmu má své trhliny.
sabule
14 227 bodů
4.5
Slušný film,po dlouhé době dobrá česká komedie,jen není té Pauhofové už trochu moc?
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Kdo mě v tom filmu baví je "dospělé" osazenstvo, obzvláště Hynek Čermák, který stojí za velkou částí humoru tohoto snímku. Naopak hrozně mě štvali mladší herci, respektive až po tom časovém skoku. Chápu, že milostná linka by -asi- mezi dětmi nefungovala, ale takhle mi to přišlo příliš násilně vložené. Ale jinak česká pohodovka, až mi přijde, že na ty kvanta rádoby romantických komedií, které se z Česka v posledních letech valí, jde o silný nadstandard. 65%
avenis
avenis
8 067 bodů
5
... a všechno bylo sluncem zalité... V podstatě nemám nic proti pohodovým filmům, které jsou určeny pro pohlazení duše, když má člověk tíživou náladu. Na chvíli zapomeneme na hnusnou realitu a máme pocit, že žít se dá i lehce, bezproblémově, že ti špatní nakonec skončí s rozbitou hubou a ti hodní budou šťastní. Pohádka pro dospělé. Jediné, co mi vadilo, byla stylizace Táni Pauhofové do prvorepublikového outfitu. V osmdesátých letech by měla na hlavě trvalou a na sobě nějakovou sloteru nebo diolen. Rozhodně ne šifónové šatečky. Ale možná to byl záměr, co já vím. (12.3.2018)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
4
Mě tento film neoslovil. Připadalo mi, že to nemá žádný děj, že je to nuda, nelíbily se mi herecké výkony, nelíbila se mi ani hudba Miloše Krkošky. Mně to dokonce místy připadalo i trapné! Film mi trochu připomněl "Báječná léta pod psa", ale to bylo podstatně lepší. Na mne zde bylo až příliš mnoho romantiky. Od pana Vejdělka jsem čekala víc, ten příběh mě prostě nezaujal. Je to takové cukrátko s jednoduchými dialogy. A jestli ty velké houby byly jako ironie na Černobyl, jakože jistě ano, tak to se mi vůbec nezdálo vtipné.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Tak tohle byl určitě jeden z nejhezčích filmů, který jsem za posledních několik let viděl. Pan Vejdělek by měl naučit ty ostatní samozvaný režiséry, jak se točí takový film. Tomuhle já říkám oddychovka. Už ani nevím, kdy jsem naposled dal českému filmu tak vysoké hodnocení.
  • Obsazení
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5.5
Vejdělkovi komerční počiny mam poměrně rád, ale Něžné vlny mi přijdou jako totální přešlap. Sice opět nezklame technická stránka nebo vizuálně krásné interiéry, či exteriéry, jenže sebeironický příběh s hromadou náhod nefunguje. V pozadí blížícího Sametové revoluce vás postavy příliš nezajímavý, přispívá k tomu i fakt, že hlavní herec Robert Cejnar vypadá jak Justin Bieber.
miza
miza
2 336 bodů
7
Příjemný večer a hezké filmové řemeslo
mattesak
1 205 bodů
8
Velice příjemný film. Pár okamžiků mi přišlo mírně přehnaných a film by bez nich dosáhl mnohem vyšších kvalit, ale přeci jen špatné chvilky byly převálcovány těmi dobrými (myslím tím, sametovou revoluci vyvolanou hlavním hrdinou. To mi tam opravdu nesedlo). I přesto se velice rád na snímek znovu podívám.