Choking Hazard

55%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Velkej úlet ve kterém se vyskytuje spousta zábavných postav. Na Českou republiku je tento snímek opravdový unikát. Marek Dobeš dokázal natočit pohodovou hororovou komedii,která není vyloženě tupá a infantilní. Dost jsem se i zasmál a to se mi u českých snímků nestává moc často.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
"Budu zežrán zombie myslivci. Tak nemá umírat filosof!" Okázale sebeuvědomělé a na naše poměry nesmírně kreativní. Taková škoda, že v polovině ten film ztrácí náznaky tempa a začíná se táhnout. Byla by to skvělá hodinovka.
ballrog
ballrog
21 454 bodů
1
Z různejch důvodů se mi sem tam stane, že ohodnotim mnohem vyšším procentem, než by si film asi zasloužil - oblíbenej herec, oblíbenej žánr, oblíbený kde co. A nebo se mi taky stane věc úplně jiná: snímek bez problémů spláchnu do svý filmový žumpy, stačí účast neoblíbenejch herců, neoblíbený téma... Tahle věc je zčásti můj oblíbenej strachošvanda-žánr a Dušek je pro mě jeden z mála českejch herců, z kterýho mi nenaskakuje husí kož. Přesto mi to přijde strašný.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Při prvním zhlédnutí (konec roku 2004) jsem tenhle film absolutně nedocenil. Při druhém (konec roku 2009), jsem si už užíval každou hlášku, každou scénku a královsky se bavil. Je tady náběh na 5 hvězd, protože takhle jsem se u českého filmu nezasmál ani nepamatuju. 8/10 (a pořád nemůžu uvěřit, že mi kdysi ten film připadal průměrný)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
0.5
Je to průšvih.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
0
Trapný český pokus o americký styl hororu. Trapné a bez vlastního nápadu.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5
Těžko říct, kde se stala chyba. Štěpána Kopřivu díky jeho knižní tvorbě mám velmi rád a i Mladistvého intelektuála považuji za zdařilý kousek. Tady si ovšem nevím rady, proč to nefunguje. Pár nápadů tu je, i pár hlášek, ale pořád je obojího málo na to, aby i ta 80 minutová stopáž fungovala. Odkazů tu pár je, hlavně kostýmy jako by z oka vypadly z filmu G. A. Romera, hudba je velmi dynamická a akční scény docela fajn (Václav Rybář si z hongkongské produkce odnesl to lepší). Zbytek ale prohrává, kamera připomíná spíš amatérské filmy na Youtube a herci hrají tak, že je to vlastně vůbec nezajímá. Těžko říct, zda to byl vše záměr, nebo nešťastná shoda náhod, ale pokud mělo jít o parodii na žánr, tak se záměr dost míjí zpracováním. PS: Hodnotit tento film je dost těžké, pořád tu přebíhám mezi 45-55 procenty, nakonec dávám průměr, ale vždycky se mi vybaví něco super a vzápětí něco debilního, takže se to pořád u mě střídá.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Základní premisa Choking Hazardu s sebou dozajista nenese příslib zábavy pro široké intelektuální publikum, což ovšem není věc, kterou bych viděl jako vadu. Odkojen dnes už kultovními splattery Petera Jacksona, očekával jsem nářez ve stylu staré školy, který bude tak špatný, až bude zábavný a pod tunou masivního humoru se ztratí nekvalitní technické provedení a podobné nešvary nízkorozpočtové produkce. Problém filmu Marka Dobeše je však v tomto bodě zásadní – neklade si za cíl být prvoplánově „špatným“ filmem, naopak chce být cool, skvělý a ohromný a to na místech, kde cool skvělý a ohromný být jednoduše nemůže. Pod strojenými křečovitými dialogy se neskrývá příliš humoru, který by měl šanci oslovit i ty zasvěcené, protože je v drtivé většině případů buď špatně podán nebo zkrátka vtipný není. V tom momentě si začnete všímat technických detailů a váš zájem o film se stáčí opačným směrem, než si Dobeš celou dobu tyčil za cíl. Jednotlivé scény občas zafungují, ale ve vztahu k celku jsou zoufale špatně načasovány, zvláštně poskládány a občas až příliš násilně vtlačeny někam, kde nemají co dělat. Pečlivější postprodukce by možná na tomto místě pomohla víc, než by se mohlo zdát. Každopádně, kde to občas skřípne, tam se přiřítí Jan Dolanský, popř. Jaroslav Dušek (který má pár svých dobrých momentů) a z lecčeho Dobeše svou improvizací nebo nějakou tou předepsanou (ale skvěle podanou) hláškou vytáhnou. Nebýt jich, utopil by se v tomto kamarádském zmatku se vší parádou.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
No nevím... bylo to takové hodně divné, ale 4* prostě dát musím, už jen z principu podpory českých zvrácených filmů. Opravdu se jedná o totální ujetou šílenost. Na jedné straně spousta předností - výborné postavy (skvělý Dolanského nihilista, pornojehovista a samozřejmě můj oblíbenec mr. Dušek), trefné dialogy (především ty filozofické na začátku) a několik naprosto geniálních režisérských nápadů (váha...). Bohužel ale celkový dojem kazí příšerná hudba, která se nehodí tak neskutečně, že zabíjí jakoukoli potenciální horovost některých částí snímku. Film se také snaží tvářit hodně cool, ale leckdy to vychází zcela naprázdno, občas to ale účel splní. Takže, jak jsem již psal, dávám 4, protože tu jsou pasáže na 5 i na Odpad, ale takovéhe vlaštovky českého filmu se musí podporovat:)
Cortyx
1 571 bodů
6
ani suprový ale ani nejhorší film. Párkrát jsem se i zasmál a dokázal jsem film vidět od začátku do konce aniž bych měl z toho šok. Stačilo mi ho vidět jednou a češi ani zombiovské hororové komedie točit opravdu nemůžou :-)