Batman

80%
Batman
Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Do nástup Marvelu a jejich komiksovek byl Batman mým nejoblíbenějším hrdinou. Dnes už se o své prvenství musí dělit,ale to je prostě tím,že dříve byl v Tv tak maximálně Superman. Na hraném Batmanovi jsem vyrostl a ty Burtonovské verze jsou mé vůbec nejoblíbenější. Natočil to totiž svým vlastním stylem,ale zároveň tak,aby se zavděčil i fanouškům komiksu. Michael Keaton byl jako Batman velmi dobrý,ale mezi mé oblíbence v netopýří masce nepatří. Za to je zde však výborný - ikonický padouch Joker v podání jedinečného Nicholsona. Za tohle všechno + Batmobil musím s hodnocením prostě sakra vysoko.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
První Batman byl natočen důstojně, pořádně temně přesně dle rukopisu Tima Burtona. Nechápu proto, že byl Joker tak vychechtaný, přebarvený a zbytečně teatrální. Tak jak byl napsán byl však ztvárněn Jackem Nicholsonem skvěle. Na konec osmdesátých let byly pěkné i efekty a filmu bych dal 75%. Miska vah se přeci jen převážila na stranu 70%, protože zase tak skvělé to ve výsledku není.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Tim Burton natočil snímek, který stylově překračuje veškerá očekávání. Oproti snímkům ze 60. let vsadil na skutečnou temnou atmosféru, komiksu velice blízké kulisy, silný příběh a hlavně charaktery všech postav. Bruce Wayne na první pohled vyniká svým nudným životem a tak by si ho málokdo spojil s tajemným Batmanem hbitě bojujícího se zločinem. Michael Keaton je svým výkonem vskutku nepřekonatelný. Vicki Vale s tváří Kim Basinger vyzařuje sexuální přitažlivost a nejznámější padouch Jocker? Jack Nicholson dal do role všechno a tak na zábavnosti jeho skopičin a hrozeb nemůže být pochyb. Vizuální stránka města Gotham City skutečně vyvolává dojem, že to všechno stylově vypadlo přímo z komiksu. Co je však nejzásadnější, byť je Batman a Bruce Wayne jedna a tatáž osoba, vlivem dobře zahraného odlišného charakteru každého z nich to není vůbec poznat. Takovýto výkon se už bohužel nikomu zopakovat nepodařilo. Tento snímek je názornou ukázkou toho, jak má vypadat správný komiksový film, nebo jinak řečeno film podle komiksu. Tímto kreslený komiks skutečně ožil a vytváří zážitek, jaký se již bohužel později nikdy nenaskytl.


Dodatečné informace

Původní název:
Batman (více)
  • Velká Británie Batman
  • Velká Británie Betmen
  • Velká Británie Μπάτμαν
  • Velká Británie Батман
  • Velká Británie Бетмен
  • Velká Británie Бэтмен
Premiéra v ČR:
1. 5. 1992
Země původu:
Velká Británie, USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Batman je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Batman


Podobné


Powered byJustWatch