Památkáři

61%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Na tomto filmu jde krásně vidět rozdílnost lidských názorů. Zatímco někteří Památkáře považují za nudný,nebo dokonce špatný film,tak mne se naopak velmi líbil. Příběh je zajímavý a Clooneyho režie nabídla netypický válečný zážitek. Kdyby se vynechalo toho zbytečného patosu mohlo to dopadnout ještě lépe.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Nejhloupější elitní jednotka, jakou jsem kdy viděl v akci. Neexistující hloubka, návaznost, nulové motivace. Clooney naprosto nezvládá přesvědčit mě, že cíl hrdinů má nějaký vyšší smysl, místo toho plácá patetické monology a opájí se... vlastně ani nevím čím. Památkáři jsou naprosto zahledění do sebe, aniž by bylo jasné, co si o sobě vlastně myslí. Karikované postavy patlají rádobyhumorné s rádobyhlubokými scénami, aniž by cokoliv z toho mělo emocionální nebo myšlenkový rozměr. Clooneyho naprostá prohra a film, který má podle mě leda potenciál zničit Georgeovu pečlivě budovanou pověst. 1 a 1/2 hvězdy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nuda. Ani válečný film ani žádná pořádná komedie (která by s tím obsazením mohla být parádní). I Clooney umí občas šlápnout vedle. 4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5.5
Slavný příběh, skvělí herci, můj oblíbený režisér a výsledek? Oh, no. Sakra jak to, že to nefunguje? Vždyť tam bylo zaděláno na tolik povedené akce a dobrodružství a když pak umírají hrdinové filmu v naprosto pitomě inscenovaných scénách, tak si člověk jenom říká, že takhle ne. Nudil jsem se, přiznám se.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Kdyby celý film byl ve stejném duchu jako je závěr, tak by to byla paráda. Na Clooneyho každopádně dobrý. Díky tomuto filmu jsem si vzpoměl na spoustu válečných filmů a vlastně viděl co se děje v pozadí těch velkých bitev. Ale žádná velká řežba tu nebyla, což je škoda a občas to byla trošku nuda, ale i tak to bylo dobrý. 67%
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
3
Nudný a utahaný film z období druhé světové války. Hláška: Matt Damon: "Stůj! Nejspíš jsem šlápnul na pozemní minu." George Clooney: "Zbláznil ses!? Proč jsi to udělal?" Matt Damon: "Nudil jsem se." - Hodnotím 2 hvězdami 30%.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
2
Co to bylo za krávu na tý projekci?! Celou dobu jsem doufal, že jí někdo ustřelí hlavu, ten smích se nedal vydržet, ještě když ten film nebyl vůbec vtipnej.... Největší zklamání roku, takový obsazení a hovno z toho... Film má obrovský mezery ve scénáři, vtipy jsou strašně trapný a prvoplánoví, víc nepovedených vtipů jsem ve filmu snad ještě neviděl. Navíc jsem se už po 30 minutách koukal na mobil, jestli už nebude konec. Strašná nuda, nevyužitý herci a celý to bylo strašně laciný a nedotažený.... Sorry nemám extra vztah k umění, takže když tam vyndali ohořelej rám Picassa nebo co to bylo, tak jsem ani tu slzičku neuronil... No hnus, co vám budu povídat.
bidlobox
3 802 bodů
5.5
Když vzpomenu Památkáře, zase začnu zívat. Už námět se mi moc nezdál - taková ta malá skupinka bratrů ve zbrani, která na pozadí válečných událostí plní nějakou tu spešl misi - to už tu bylo nespočetněkrát, ale zachraňování památek? To už skoro zavánělo průserem. No, musel jsem si několikrát přečíst v titulcích, že to režíroval opravdu Clooney, protože jsem nechápal, kam dal svůj talent. Ještě tak kdyby to režíroval Woody, chápal bych to jako frašku, ale tohle si nedokážu vysvětlit. A ta divná mapa Evropy s hakenkrajcem, co to jako mělo bejt? Pokus o vtip?
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Pro mě velké zklamání. Čekal jsem mnohem více šťávy. I tak to byl film prakticky o ničem, nicméně jsem se těšil na konstelaci herců jako je Damon, Murray, Goodman. Navíc pod vedením George Clooneyho. Bohužel z toho vznikly dvě hodiny nudy. Myslím, že většinu lidí nudilo neustále žvatlání o uměleckých dílech, které ani neznali. Velmi neatraktivní příběh, který se ale určitě dal vynahradit humorem nebo akcí. Ani jedno se ale v dostatečné míře ve filmu nevyskytovalo. Upřímně jsme se už po půlce filmu koukal na hodiny, kdy filmy skončí. Ne, že by to bylo nějak otřesně nudné, ale nebyl tam žádný pádný důvod, proč tento film dokoukat. Ani pořádně nevím, jaký byl ten závěrečný bod filmu. 30%.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
Žánrově nevyjasněný sjezd velkých hereckých hvězd, jenž nedokáže dojmout v dramatických částech, ale ani pobavit v odlehčenějších polohách. Snaha o připomenutí, až glorifikaci památkářů je od Clooneyho více než chválihodná, bohužel režijně i vyprávěním nezvládnutá.