Dočasný domov

77%
Dočasný domov

Grace je mladá vychovatelka v Dočasném domově, zařízení pro teenagery v tísni. Svou práci miluje a dětem se důkladně věnuje, ačkoliv sama bojuje s pohnutou minulostí. Musí najít cestu z krize, která jí dožene až na pomyslnou hranu, ale zároveň jí umožní objevit záblesky radosti a naděje. Dojemný a intimní nízkorozpočtový film dosahuje empatického účinku a přirozenosti zásluhou ruční kamery a přesně konstruované scény. (Fresh Film Fest)




Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Domov pro problémové děti, či děti s pohnutým osudem a partička mladých vychovatelů, nad nimiž vyčnívá jedna empatická a trpělivá mladá žena. Není to přepálené, nejde to do zbytečného patosu, či nesklouzává ke klišé.. je to ale mírně monotónní a hodina a půl filmu naprosto stačí. Dobré..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Až příliš indie. Po I Am Not a Hipster jsem měl chuť dát Crettonovi ještě šanci, ale bohužel se mi potvrdil jako až moc velký slzoždímač s až příliš velkou touhou vzbuzovat emoce hnaním situace do extrému - trpí tím příběh i postavy, které pak jsou jen typické klišé uzlíčky neštěstí, místo aby žily.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takový malý filmík o silných tématech s neokoukanými tvářemi. Na můj vkus tady ale těch životních neštěstí bylo asi až moc. 6/10

Dodatečné informace

Původní název:
Short Term 12 (více)
  • USA Dočasný domov
  • USA Short Term 12
Země původu:
USA
Rozpočet:
1 mil. USD
Tržby:
1,65 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění