Na vítězné vlně

67%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Na rozdíl od ostatních sportovních filmů nemá - Na vítězné vlně - nic moc co nabídnout. Jako celek to zachraňuje povedená režie a pěkná kamera. Samotný příběh mne příliš nezaujal a vtlačení křesťanských hodnot do fotbalového prostředí mi příliš nesedělo.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Film je natočen vyloženě pro americké publikum, mě osobně film nic nepřinesl. Ne že bych neměl rád sportovní filmy, mńěkteré jsou opravdu kvalitní. ale tento mix sportu, náboženství a osobních tragédií, mě prostě neoslovil. Hudba podkreslující děj je pro mě také dosti kýčovitá. 60%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Pocta údajně nejlepšímu trenérovi amerického fotbalu. Takový dost nudný televizní film.
brcolka
brcolka
1 045 bodů
10
Fantastická záležitost o výchově mladých lidí. O práci s talentem, přístupem, cílem a hlavně láskou. Není to jen sportovní film o skutečné události. Je to výukový materiál pro dnešní ztracené a popletené mládí každého z nás. Zdůrazňování správných hodnot a ideálů. Rozhodně doporučuji se podívat. Já osobně jsme bral s rezervou uctívání božství po americku
mausis
mausis
370 bodů
10
Ano, pro nás, veskrze nevěřící čecháčky může být až protivný přístup k víře, výchova v ní a dokonce zařazení do školní výuky. Ale pokora, zodpovědnost, vnímání druhého člověka jako bratra a síla stmelení, to už pak lichotí... Jenže jedno k druhému patří. A v Americe, kde je častokrát právě škola jediný záchranný kruh v životě mladého člověka, a dostat se na scestí snadnější než kdekoli jinde, má pak takový trenér a jeho vedení smysl, často nahrazuje otce klukům, co se teprve hledají. Skvěle zpracovaný film podle skutečnosti,James se role velmi dobře zhostil, v úplně jiné rovině než je u něj obvyklé.A není to o tom, že někde někdo vyhrává, ale o tom všem ostatním, co se v životě děje.