Horem Pádem

69%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Jan Hřebejk umí! ALE musí se prostě chtít. Horem pádem je jak solidní drama,tak vcelku vtipná komedie u které si sami nejste jistí zda je vhodné se vlastně smát. Celé to působí takovým realným dojmem jakoby se to mohla stát i ve vašem okolí. Na české poměry velmi dobré.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Když film vzniknul, v normální době, kdy nebylo vše urážka a člověk si nemusel bát říci o černý kafe a kousnout do Kofily s černouškem.. tak mi to tak dobré nepřipadalo.. dnes když jsem se díval, tak mi to přišlo, že film bude brzy trezorový a měl jsem zvláštní pocit, když jsem se smál u rasistických scének.. je to ale prostě film a některé scény jsou dnes legendární. Za odvahu a jedinečnost 80%..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Hřebejku, nudíš. Co na to říct jiného? Posun o dalších dvacet let není vše.
Fingon
16 886 bodů
6
Žlutozelené filtry na mě působily dojmem nemoci. Možná, že to byl záměr, ukázat neduhy naší společnosti.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Dva pašeráci lidí omylem zapomenou vydat ze svého nákladu dítě a tak se ho pokusí prodat. Pracovník ochranky František zase se svou ženou Miluškou dítě mít nemůže a tak si ho Miluška od překupníků koupí. Profesor na univerzitě Otakar Horecký dostane infarkt a musí tak učinit závažné rozhodnutí, kdy má celé rodině sdělit, že se chce oženit, aby získala majetek jeho dlouholetá družka, s kterou má dceru. To však není zpráva, která by jeho legitimní ženu Věru nějak zvlášť těšila. Katalyzátorem rodinných vztahů se tak stane emigrant Martin, který před komunisty utekl do Austrálie a s rodinou se setkává po dlouhých letech. Film, kde se proplétají vztahy a osoby je jeden z nejstarších typů vůbec a dopadne vždy podle toho, jak má dobrý scénář a schopného režiséra. Tvůrci filmu Horem pádem, kteří se pyšní již Oskarovou nominací za válečné drama Musíme si pomáhat však nezůstávají své pověsti nic dlužni a jejich drama ze současnosti dopadlo z jejich společných filmů zatím suverénně nejlépe. Film má vyrovnané herecké výkony, které jsou na velmi vysoké úrovni a i v ostatních profesích vystrkuje růžky o hodně výš než je běžný standard filmové produkce toho roku.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Hřebejk je rozhodně jeden z našich nejlepších režisérů, ale zde se mu moc nedaří, na paškál si vzal vážná témata jako rasismus, migrace a podoná témata stímto spojená, ale zase z toho musel dělat komedii, která není příliš vtipná a jako drama to taky moc nefunguje. Scénář je sice zajímavej, ale proč proboha tolik sprostej ? To co v tomto filmu předváděl Liška a ten druhej bylo nehorázné. Český Lev Vašáryové za hlavní roli je zasloužený naprosto famózní herecký výkon. A to nejen ona, ale i ostatní, tento film je zkrátka dobře zahranej ze strany herců.
limeta
limeta
5 177 bodů
10
Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Můžu koukal kdykoli a odkudkoli, pořád baví.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7
Horem pádem. Velmi příhodný název. Schodka několika lidí, který o každém vypráví nějaký příběh a je smutné, že ve většině případů končí špatně. Jarchovský a Hřebejk jsou dobrá dvojka a jejich filmy mohou mít sílu drama a taky sílu humoru století - Pelíšky. Macháček předvedl nezapomenutelný herecký výkon.
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
4
Tvrdit o tomto filmu, že odvážně zobrazuje současný stav naší země je stejné, jako to tvrdit o tiskovině Blesk. Horem pádem jen lacině konstatuje naprosté banality a mezery vyplňuje lacinými legráckami (např. Františkův/Macháčkův rozštěp). Snad jediný potenciál má příběh zoufalé, bezdětné ženy (navíc výborně zahrané). Aspoň se člověk může zamyslet, zda je správné přivlastnit si cizí dítě, když mu můžete pravděpodobně poskytnout lepší život. Bohužel i tento kamínek "brilantní mozaiky" zapadl a vyzněl do ztacena.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
3.5
Spletenina mnoha příběhů, které se vzájemně sice prolínají, ale tak nějak to na mě nefunguje. Na film jsem se chtěla podívat kvůli obsazení Jaroslava Duška a nezklamal, pobavil a je vidět, že zahraje opravdu všechno, i když věřím, že mu tam bylo pár věcí proti vůli.