Horem Pádem

69%
Horem Pádem

Dvěma převaděčům uprchlíků (Zdeněk Suchý, Jan Budař) zůstane po akci ve voze dvouměsíční dítě. Zapomenutého indického chlapečka prodají bezdětné Milušce (Nataša Burger), která touží po dítěti. Její manžel František (Jiří Macháček) je ovšem fotbalový hooligan a rasista. Čtyřicetiletá Hana (Ingrid Timková) pracuje v poradně pro uprchlíky. Její o mnoho let starší partner Otakar (Jan Tříska) zkolabuje při přednášce na univerzitě. Jejich osmnáctiletá dcera Lenka (Kristýna Boková-Lišková) se omylem dozví, že Otakar se nikdy nerozvedl se svojí první ženou Věrou (Emília Vášáryová), s níž má syna Martina (Petr Forman)
(oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Jan Hřebejk umí! ALE musí se prostě chtít. Horem pádem je jak solidní drama,tak vcelku vtipná komedie u které si sami nejste jistí zda je vhodné se vlastně smát. Celé to působí takovým realným dojmem jakoby se to mohla stát i ve vašem okolí. Na české poměry velmi dobré.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Když film vzniknul, v normální době, kdy nebylo vše urážka a člověk si nemusel bát říci o černý kafe a kousnout do Kofily s černouškem.. tak mi to tak dobré nepřipadalo.. dnes když jsem se díval, tak mi to přišlo, že film bude brzy trezorový a měl jsem zvláštní pocit, když jsem se smál u rasistických scének.. je to ale prostě film a některé scény jsou dnes legendární. Za odvahu a jedinečnost 80%..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Hřebejku, nudíš. Co na to říct jiného? Posun o dalších dvacet let není vše.

Dodatečné informace

Původní název:
Horem Pádem (více)
  • Česká republika Horem Pádem
  • Česká republika Up and Down
Premiéra v ČR:
16. 9. 2004
Země původu:
Česká republika
Rozpočet:
2 mil. USD

Podobné


Powered byJustWatch