Země zítřka

62%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkné sci-fi, které není temné a má slušný scénář. Vydařená vizuální stránka filmu, občas opravdu skvělé momenty, ale také sklony k typické americké rodinné komedii. Celkový dojem z filmu je opravdu dobrý a s troškou nadsázky se dá říci, že je to rodinné sci-fi typu E.T. mimozemšťan.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Vizuálně působivý snímek s příběhem mající myšlenku a snad i poselství. S příběhem, který se musí správně uchopit, jinak zůstane nepochopen. Zkrátka se musí zapojit i mozek, což u mnohých diváků chtějící se u filmu především bavit bývá značně nepatřičné. Pesimismus je jen vlastní vsugerování nedosažitelnosti svého cíle. Nevzdávat se a hbitě jít za svým snem. Má to smysl. Překrásně jasný příklad vyvolávající pocit optimismu a naděje do budoucnosti. Vyvolávající pocit, že tu nikdo nejsme zcela zbytečně. A tak tu máme osvěžující film o jasné a lepší budoucnosti, pro kterou se ale musí něco udělat. A tuto schopnost máme v rukou všichni a to, že se to snaží mladé generaci vysvětlit starší člověk v podání George Clooneyho je více než cílené. A tak pokud divák u sledování nad tím nezapřemýšlí, bude se v ději dosti ztrácet a dojde pouze k nepochopení celého konceptu. Vyprávění je plynulé, vizuální efekty na současnou dobu fantastické, idea příznačná. Nakonec zůstane jedna zajímavá otázka. Dá se svět vůbec změnit? Tento film přiměje ne v to doufat, ale přímo v to věřit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Ve skutečnosti milé překvapení. Disney chtěl něco na způsob Pirátů z Karibiku a Bird mu místo toho dal za těch 200 mega tenhle relativně pomalý film založený na příběhu. Škoda, že potencál naivního krásného dobrodružství nebyl využit víc, chtělo by to jiného scenáristu. I tak příjemné. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nějak se to Birdovi rozpadlo v rukách. Zajímavá látka i obsazení, pár dobrých scén i nápadů..a stejně to jako celek moc nefunguje.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5.5
Auva, tak tohle se nepovedlo. Film, který se totálně míjí se svými hrdiny. Herci se velmi těžko rozpoznávají, celé je to strašně zmatené a ačkoli nejsem žádný fyzik, tak takhle to vážně nejde. George Clooney je trestuhodně nevyužit, stejně jako Hugh Laurie. Je to drahý Hollywood, triky jsou špičkové, ale někdo to podle mě celé přestříhal. Promarněná šance.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Podhodnocené.......a to hodně. Poctivá rodinná sci-fi s neokoukaným příběhem, který vzhledem k protlačování dětských protagonistů překvapí seriózně pojatými a scénáristicky šikovně vypointovanými motivy o nebezpečí, které představují samotní lidé pro život na naší modré planetě. Nejde to sice nijak do hloubky a vzhledem k obrazově působivému konceptu nastíněného světa se dá v některých chvílích hovořit o promarněném potenciálu, neboť velkou část stopáže zabírají jen dialogy, ale co je důležité, každý dialog děj někam posouvá a film jako celek působí komplexně, nepřeplácaně a má jasnou vizi, která se nemusí každému zamlouvat, ale mě osobně Brad Bird a jeho vynalézavé a široce přístupné narativní metody imponovaly (pravda s menšími výkyvy) od začátku až do konce. Nečekal jsem mnoho, dostal jsem nejen smršť příjemného herectví ze všech stran, ale hlavně čirou radost z vyprávění, obrovskou touhu zprostředkovat pozitivní příběh o naději tak, aby byla nakažlivá i pro sledujícího.... A já za to děkuji. ;)
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Na jednu stanu se mi to hodně líbilo, ale na druhou stranu to je víceméně klišé. Efekty jsou určitě super, takže HD se vyplatí a hlavní hrdinka si svou roli užívá, to je vidět. První polovinu filmu, která mi přišla jako byc h na film koukal deset minut bych dal za pět, ale ten konec je spíše taková tuctovka, měl jsem trošku jiná očekávání. Každopádně žádné zklamání. 79%
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Za mě příjemná podívaná. Samozřejmě svět vytvořený pouze těmi nejchytřejšími mimo veškerou politiku.. tak aby si mohli vytvořit cokoliv co je jenom napadne, může znít až moc nebezpečně a zároveň naprosto úžasně. Bohužel jsme se o tomto světě nedozvěděli takřka nic.. jen že tam je všechno možné. Celá myšlenka vidět v čase a spatřit tak konec světa je samozřejmě ohraná, nic to ale nemění na tom že jsem se bavil takřka celou dobu.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
3.5
Auu! Slušná podpásovka! Umletý příběh z nejvíc klišoidních zvratů a dialogů co jsou momentálně na trhu je opravdu smutná podívaná, ještě s ohledem na prý vysněný projekt Brada Birda. Kdyby tam byly aspoň ty vizuální orgie..
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
9
tak já asi viděl úplně jiný film než všichni ostatní. ale to bude asi tím že jsem nezlomný optimista. nebo se o to alespoň snažím, když už nic. každopádně. pokud jsi pesimista, či zarputilý realista film si neužiješ. sorry. jediné co mě při sledování mrzelo je, že mi už není deset let. ale i tak se mi na konci hrnuly slzy do očí a chtělo se mi poprvé letos v kině tleskat. více obdobných pozotivnách velkofilmů.