Země zítřka

62%
Země zítřka

Někdejší dětský génius Frank, který je znechucen rozčarováním nad okolním světem, a chytrá, optimistická teenagerka Casey, překypující vědeckou zvědavostí, se vydávají na nebezpečnou pouť ve snaze odhalit tajemství záhadného místa, ukrývajícího se kdesi v čase i prostoru, které je známé pouze jako "Země zítřka". To, co musejí podstoupit, aby se tam dostali, změní navždy celý svět - a také je samotné. V hlavní roli napínavého a tajemného dobrodružného příběhu Země zítřka režiséra Brada Birda se představuje držitel Oscara George Clooney. (oficiální text distributora)




Recenze: Země zítřka

Kinobox.cz
40%

V Zemi zítřka se herci snaží, triky jsou kvalitní, výprava je drahá, akční scény jsou správně akční, ale celé to téměř vůbec nedrží pohromadě, postavy jsou střídavě geniální a dementní, sympatické a nesnesitelné, to vše zcela náhodně. A to je u tohoto filmu zásadní problém.


Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Pěkné sci-fi, které není temné a má slušný scénář. Vydařená vizuální stránka filmu, občas opravdu skvělé momenty, ale také sklony k typické americké rodinné komedii. Celkový dojem z filmu je opravdu dobrý a s troškou nadsázky se dá říci, že je to rodinné sci-fi typu E.T. mimozemšťan.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Vizuálně působivý snímek s příběhem mající myšlenku a snad i poselství. S příběhem, který se musí správně uchopit, jinak zůstane nepochopen. Zkrátka se musí zapojit i mozek, což u mnohých diváků chtějící se u filmu především bavit bývá značně nepatřičné. Pesimismus je jen vlastní vsugerování nedosažitelnosti svého cíle. Nevzdávat se a hbitě jít za svým snem. Má to smysl. Překrásně jasný příklad vyvolávající pocit optimismu a naděje do budoucnosti. Vyvolávající pocit, že tu nikdo nejsme zcela zbytečně. A tak tu máme osvěžující film o jasné a lepší budoucnosti, pro kterou se ale musí něco udělat. A tuto schopnost máme v rukou všichni a to, že se to snaží mladé generaci vysvětlit starší člověk v podání George Clooneyho je více než cílené. A tak pokud divák u sledování nad tím nezapřemýšlí, bude se v ději dosti ztrácet a dojde pouze k nepochopení celého konceptu. Vyprávění je plynulé, vizuální efekty na současnou dobu fantastické, idea příznačná. Nakonec zůstane jedna zajímavá otázka. Dá se svět vůbec změnit? Tento film přiměje ne v to doufat, ale přímo v to věřit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ve skutečnosti milé překvapení. Disney chtěl něco na způsob Pirátů z Karibiku a Bird mu místo toho dal za těch 200 mega tenhle relativně pomalý film založený na příběhu. Škoda, že potencál naivního krásného dobrodružství nebyl využit víc, chtělo by to jiného scenáristu. I tak příjemné. 3 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Tomorrowland (více)
  • USA Země zítřka
  • USA Tomorrowland
  • USA Honba za zítřkem
Premiéra v ČR:
21. 5. 2015
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
190 mil. USD
Tržby:
209,15 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Země zítřka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch