Křídla Vánoc

59%
Křídla Vánoc
Plakát traileru

Hrdinové filmu dostanou možnost něco si přát a jejich život se tak rozeběhne směrem, který si sami určili. Řada „náhod“ jim přinese to, co chtěli, a tak mají možnost si svá přání prožít. V životě jsme zodpovědní nejen za vše, co děláme, ale stejně tak i za to, co říkáme, co si myslíme a po čem toužíme. (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Na naše poměry ambiciózní snímek co se týče příběhu a stylu vyprávění. Krajča jako zpěváka nesnáším a jako herec neberu vážně,ale naštěstí tento film není jen něm. Jsou zde i další,kteří film zachraňují jako např. krásná Vica,nebo sympatický David Novotný. Myšlenka filmu zajímavá a i dobře natočená. Spokojenost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Křídla Vánoc vyhlíží jako dílo talentovaného filmaře, který během několika let tvůrčí nečinnosti nashromáždil víc nápadů, než kolik jich plátno najednou unese. Bohužel se nechtěl jediného z nich vzdát a zřejmě nenašel nikoho, kdo by ho k tomu z nadřízené pozice vyzval. Což dovedlo veškerou jeho snahu k nevyhnutelné implozi. Vzniká paradoxní situace, kdy sice motivů dostáváme ke sledování opravdu mnoho, film působí přesto chudě. Protože jak jedna situace překřikuje druhou, k divákovi se dostane jen nesoustředěný šum, u kterého se tak dobře usíná. Režijní styl roztříštěnost jen potvrzuje. Pokud něco utkvěje v paměti, jsou to montáže. Ach, ty montáže! Velmi efektní způsob, jak dokázat, že umíte kompilovat hezké obrázky, ovšem nutnou nezbytností je objasnit smysl každé z nich, jinak se nepříjemně blížíte tvorbě celovečerního videoklipu. V Křídlech ve velmi nepravidelných intervalech přicházejí podobně vtíravě jako pěvecká vystoupení v muzikálech a málokdy chápeme, proč zde jsou a proč najednou po vypjatém momentu hraje zrovna tahle pohodová (povětšinou navíc velmi stereotypní) hudba a hrdinové skotačí jak na mejdanu. Karin Babinská hezké obrázky umí. Její velké detaily sice někdy působí poněkud tísnivě, ovšem to nemusí být považováno ani tak za chybu, jako spíš za navození nálady. Plně pracuje s obrazem a její výjevy nikdy nejsou prázdné, jak jsme u tuzemských produkcí zvyklí. Opět však většinou chybí jednotící prvek, směřování, motivace. Babinská nevychytala abstraktní, ale jistě snadno pochopitelný pojem "tón". Nahlas obdivuje Sofii Coppolu, přesto zřejmě zapomíná, že její filmy spojuje právě jednotný tón - jedna nálada, kterou ony snímky překlápějí na diváka. Banální, téměř vyprázdněná narace v nich teče jako pomalá řeka, jejíž proud časem své publikum strhne. Křídla tón nemají, přeskakují od jednoho k druhému, jsou nečitelná, emocionálně nesrozumitelná a nezastavující. Kdopak o svátcích klidu ocení tento vysilující maraton? 55 %
limeta
limeta
5 175 bodů
6
Dobré obsazení, skvělá píseň Kryštof+ Klus, ale něco tomu chybí. Od vánočního filmu čekám spíš oddechovku a ne pochmurné čekání, jestli koně srazí auto nebo Krajčo bude bojovat s nádorem mozku.

Dodatečné informace

Původní název:
Křídla Vánoc (více)
  • Česká republika Křídla Vánoc
Premiéra v ČR:
14. 11. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch