Divergence

71%

Komentáře a recenze 98

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkný nápad. Svět po válce se rozdělí na několik frakcí, které mají jasné úkoly a mají spolupracovat. Zbytek jsou odpadlíci.. a právě to mi tam chybělo. Čekal jsem, že i odpadlíci promluví do děje filmu. Jinak se jedná o celkem průhledné sci-fi. Dívka, která nezapadá do škatulek a změní svět. Vše tak trochu v teenage hávu. Je to pěkná podívaná, zejména pak první polovina filmu, potom už se to zvrhne ve snůšku klišé.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Post-apokalyptický svět s totalitním řádem a nadvládou připomínající dění v mraveništi. A to doslova. Lidé tu jsou rozděleni do tzv. frakcí, kde je jejich nadobro životní místo. Každý má určenou svoji povinnost, jinak bude bez milosti zatracen. Idylka to však rozhodně není. Jsou manipulovatelní a odsouzeni dál žít ve strachu. Je tu však jedna, která je něco víc. Něco, z čeho má strach i samotné vedení diktatury. Příběh plný lidského neutuchajícího osudu na poli žánru sci-fi, fantasy ale kupodivu i romance. Příběh volně a plynule vyprávěný bez ambicí tlačit na akci, dramatičnost či jiných filmových aspektů jen aby se někomu zavděčil. Děj je hlavní devizou a je to dobře. Vizuální výprava už dnes nijak nepřekvapí, ale i tak je potřeba zmínit, že ona doba byla vyobrazena velice dobře. Ne, nejedná se o špatné dílo mající v sobě snad i určité varování. Není však pro diváky očekávající těžkou řežbu či podobné bizarnosti. Tohle je snímek takřka pro každého.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dobrý. Po zkušenostech s Hostitelem jsem byl už připraven na cokoliv, ale Divergent mě fakt příjemně překvapil. Originální to možná moc není, ale koho to v dnešní době remaků a rebootů vlastně zajímá. A navíc Shailene Woodley.. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Neil Burger je fajn režisér a myslím, že bez něj by tohle ani zdaleka nedokázalo nastartovat fantasy sérii, která stojí na kombinaci Hunger Games a Pátého elementu. Je tam pár zajímavých scén i nápadů, ale celkově je příběh jak přes kopírák. Možná kdyby to byl osamocený film, tak by to bylo ok, ale jako série to pak šlo už jen ke dnu.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
6.5
Asi nejlepší, co jsem ze všech těch teen-age sérií viděl, ale... Hold, ale i tak jsem asi už stejně na tohle starej*
  • Shailene Woodley (prostě Děti moje)
  • Jai Courtney, jako záporák je trefa
  • dlóoouhá stopáž
  • nic nového pod sluncem
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Zozačiatku som si myslel , že pozerám na najväčšiu somarinu . čo som kedy videl. Bol som ,ale milo prekvapený , áno Divergencia nieje film , ktorý by urobil dieru do sveta , ale na nedeľné popoludnie to stačí. Nieje to ničím zvláštne. Kamera je fajn , film sa dobre drží predlohy a nebojí sa ísť svojou cestou. Za mňa tomuto filmu dávam 4 hviezdy.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Milé překvapení. Hodně mi to připomínalo Hunger Games, ale je to o třídu lepší a více sem si to užíval. Více akce a méně romantiky (zaplaťpánbůh za to).Ani dlouhá stopáž nevadila. Soundtrack docela slušnej, je znát že do to kecal Hans Zimmer. Uvidíme co dvojka. 69%
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Další mainstream série, zaměřená samozřejmě na mladší publikum.. Takže postupem času jak jste starší dali by jste tomu nižší hodnocení. Jenže když to mám posuzovat podle doby kolik mi bylo když jsem to viděl v roce vydání. Byl jsem nadšenej, jako spoustu jiných puberťáků. Takže jo, dneska je to spíš horší průměr.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
K posrání je snad jen ten look okoukanej u Hunger games, jinak bych snad i ty čtyři dal. S nataženou stopáží jsem neměl problém, nenudil jsem se a za to fakt dík :D. Romantická linka opět průhledná jak prázdnej půlitr, ale i to se díky celkem sympatický hlavní herecký dvojici dalo přežít. Průměr, dvojka snad bude lepší :-). 64%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Trochu už ty mládežnické apokalyptické filmy začínají být na jedno brdo. Zas tu máme jednu mladou hrdinku, která je výjimečná, tentokrát protože nezapadá do žádné z pěti frakcí, na které je společnost v zájmu zachování rovnováhy podle schopností svých lidí rozdělena. Vzdá se frakce svých rodičů a dá se k Neohroženým. Samozřejmě podstoupí výcvik, kde většinou dává všechno nutné psychologično na jedničku díky kouzelné větě "není to skutečné", kteréžto věty zřejmě běžní Neohrožení nejsou schopní, a proto jí hrozí odhalení. Jénže je tu její cvičitel, ochránce a zaláskovaný mladík, který jí pomůže, protože on taky není tím, čím se zdá být. Takže ani nezbytná love story mezi vyvrženci nechybí. Plus za záporáckou manipulátorku Kate Winslet. Jinak ale nic překvapivého.