Transformers: Zánik

58%

Komentáře a recenze 59

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Zánik je za mě dosti rozporuplný. Z počátku se tváří, že série dospěla, čemuž pomohl Mark Walhberg, první polovina je zajímavá, ale potom se totálně vytratí scénář. Je to líbivá akční řežba první kategorie, o tom žádná. Ale dívat se poslední hodinu na nepřetržité souboje robotů je přeci jen až moc velká porce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Transformeři počtvrté tentokrát s novými lidskými aktéry a Michael Bay opět v plné parádě. Otázkou však je, jestli už není divák této monstrózně efektové zábavy poněkud přesycen. Stopáž klasicky dvě a půl hodiny plné akce, výbuchů, divokých honiček a bitek robotů. Michael Bay dal do filmu očekávaně všechno a je to znát každou vteřinou. Jeho tvůrčí rukopis si snad už nikdo nemůže splést. Takhle akčně živou kameru už žádný další filmař nepoužívá. Děj je jako obvykle značně jednoduchý a tak se vše zaměřuje především na akci, která jakmile začne, ne a ne skončit. Pro akční fanoušky doslova orgasmus, pro ostatní spíše utrpení. Příběh postrádá jakýkoliv vývoj nových postav. Na začátku jsou skromně představeny se svým stylem života, osobními problémy a snaze čelit nepřízni osudu. A to je vše. Pak už jen začne nekončící válečná vřava. Nabubřelost efektních scén je pro běžného diváka skutečně spíše na škodu a tak lze snímek bez skrupulí považovat svým zaměřením jen pro zaryté fanoušky transformeří ságy. CGI efekty jsou pastvou pro oči, popkornová akční zábavnost ohromující a to bylo zřejmě cílem. Tady nešlo ani tak o příběh jako o monstrózní bitvy a v tom to celé je. Snímek tedy není pro každého. Pro fanoušky však povinnost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
V Ottově slovníku naučném hledejte mezi synonymy k heslu "nuda". Tak ubíjející, prázdné a otravně nijaké, až je člověku trapně, že na to do kina fakt šel. Po hodině si nepamatuju jedinou scénu, jedinou zajímavou momentku. Odpad nedávám jen z úcty k nějakému tomu řemeslu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Stále omýláné dokola. Naháněčky, transformování, střílečky a souboje. Bylo to docela i fajn pohled. Bylo to mírnější a dávalo to kupodivu i nějaký smysl.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
Série Transformers byla jasně ukončena třetím filmem, ale jak Michael Bay tak nakonec ani fanoušci populární značky to ještě neodepsali. Najdou se takový, co sérii zatracují hned od samého začátku, stejně tak se vždycky po každém díle rozezvonil názor, že už stačilo. Ale každý musí uznat, že návaznost tohoto filmu na všechno předchozí je úplně příšerná. Sice ano celá expozice se odvíjí od událostí z "Odvrácené strany měsíce", ale ten příběh je tady tak uměle nastaven. Absolutně žádná postava není divákovi známá. Lidi jsou naštavní za události v Chicagu a tak za pomoci deceptikona loví transformery. Jasně, a kde jsou ti staří známí, kteří by se jich zastali, kde je Lennox a Simmons? Odřekli pokračování, zkrátka už to nemá ten wibe. Co se samotného příběhu jako celku týká, tak to absolutně postradá přímočarý tok děje. Nevím, co mají za motivaci ty postavy.. A jako třešnička tu budou řešit odpověď na otázku, která haraší v hlavě každému fanouškovi série - "Jak se stvořili transformeři?". Nebo že by mi to bylo asi úplně ukradený?! Ježíš, když vymyslíte, že je někdo opravdu stvořil, vynoří se další otázka, kdo zase stvořil je, a tak dále. Tohle téma prostě v zajetém lore nemá absolutně žádnou šanci. Jinak vážně super, že umřel Megatron, když on je vlastně zpět... Jasně, jmenuje se nově Galvatron, ale hergot proto dostal tak epickou smrt?! Bay ustřelil i s vizuálem robotů. Jediný, koho paradoxně chválím je právě Galvatron, který má hodně cool transformační možnosti. Nicméně jinak? Samuraj, dinosauři a plechovej Ota Jirák, to si děláte plechovou prdel!.. Vážně nechápu, kdo tohle vymyslel.. V druhé polovině to ztrácí jiskru, a s tak masivní stopáží Vás v tom ještě vymíchají. Tohle jsem jako mladej nemiloval.. 45%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
4
A další díl a další zklamání. Bay je opravdu asi v koncích, když musí oprašovat starou značku se scénářem, který má to nejlepší taky už za sebou, ale podobně jako v předešlém dílu, se jde kvalitou níž a níž.
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
0
Jasně film má pár slušných scén, ale když to vemu kolem a kolem, tak mě to vlastně tolik nebavilo. Bay svému americkému nevkusu dal volný průchod a my máme to štěstí, že každých pět minut uvidíme výbuch. Tato přeplácanost způsobí, že už po hodině budem koukat na hodinky - špatné fázování. Režisér tady opravdu nezvládl téměř nic. Herci hrajou méně sympatické postavy - uživatelská nepřátelnost. Transformeři se od sebe liší a jde poznat kdo je kdo, ale to že jeden Autobot vypadá jak samuraj je píčovina. Samurajové patří k lidské historii, Transformeři na své planetě žádné samuraje neměli, tudíž nechápu proč tak sakra vypadá - ničení vlastního loru. Hádám, že DinoTransformeři měli být highlight filmu, ale to už jsme viděli v traileru. Tenhle film je slátanina.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Na T4 jsem šel do kina abych si užil audiovizuální podívanou a to se splnilo. Šestou hvězdičku bych musel dát za IMAX, kde je to fakt úžasný. Je vidět že Michael Bay dospěl, furt si hraje s hračkama, ale je vidět, že to myslí vážně, ne jako v trojce. Akční scény, kterých je požehnaně jsou krásně přehledný oproti všem předchozím dílům. Wahlberg byla dobrá volba, Šíla Lablaf už mě nudil, takový praštěný trdlo se do Transformers nehodí, maximálně do prvního dílu. Hudba byla výborná, od stejného skladatele jsem čekal stejnej princip, ale byla uplně jiná a hodně dobrá, už se stahuje OST:) Nechápu hodnocení ostatních, proč všichni musí mít propracovanej děj??? 93%
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5
No tak tohle bylo už fakt moc. Je za námi asi tak půlka roku a myslím, že už tady máme největší zklamání letošního roku. Totální slátanina bez smyslu. Dinoboti, kteří měli být jedním z hlavních taháků byli nakonec ve filmu asi jenom 10 minut. Ani Mark Wahlberg nebyl nic moc.
  • Kelsey Grammer
  • Stopáž 165 minut, to jako vážně?
Floridsky
4 376 bodů
8
První velkofilm, který jsem viděl v kině. Dodnes můj neojblíbenější díl.