Králové léta

71%
Králové léta
Králové léta

Jedinečná komedie o tom, že rodině nelze jen tak utéct. Trojice dospívajících přátel – Joe, Patrick a výstřední, nepředvídatelný Biaggio – se s vidinou nejvyšší nezávislosti rozhodne strávit léto v lese, kde si postaví dům a živí se „dary" matky přírody. Mladíci zažívají pocit osvobození se od pravidel, vyžadovaných jejich rodiči. Idylické léto se však brzy stává testem přátelství. Všichni tři se učí vděčnosti za rodinu – ať už tu, do které se člověk narodí, nebo tu, kterou sám vytvoří. (Zlín Film Festival)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Kvalitní teenagerský snímek, který není za každou cenu nablblý a nejde do extrému. Solidní formou ukazuje, jak se dospívající vypořádávají s dospělostí a jak si budují své místo v rodině a společnosti. Je to celkem uvěřitelné, jednoduše natočené.. ok - 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Hodně příjemný film z odkazu Stand By Me s nechutně nakažlivou atmosférou. Mrzí měj en, že se to ke konci začalo snažit o něčem být, v důsledku čehož to přestalo být o tom zajímavém. Kdybych měl něco jmenovat jako problém, tak že "dětští" herci jsou o kus starší než postavy, které ztvárňují, což je rozhodně vidět a maličko to vytrhává z té klukovské naivity, která působí už trochu "uncanny".
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Malý velký film o klučičím přátelství, prvních láskách a ... sakra, kdo by s těma klukama na těch pár týdnů neměnil, ať hodí kamenem. Navíc ta atmosféra z obrazovky sálá doslova neskutečně. 8/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Kings of Summer (více)
  • USA Králové léta
  • USA The Kings of Summer
  • USA Toy's House
Země původu:
USA
Rozpočet:
1,5 mil. USD
Tržby:
1,4 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Králové léta je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch